Karsten Hønge har snydt vælgerne – har SF-formand Pia Olsen Dyhr været medvidende eller aktiv deltager?

SF’s folketingsmedlem Karsten Hønge er kommet ud i et voldsomt stormvejr. Han har ført vælgerne bag lyset.

 

Hønge er medlem af Folketinget. Men han stillede op ved valget til Europa-Parlamentet.

 

Man kan ikke sidde begge steder. Og Hønge har givet vælgerne et klokkeklart løfte om, at han ville rejse til Bruxelles, hvis han blev valgt til Europa-Parlamentet.

 

I juli 2018 sagde han til TV2:  ”Hvis jeg skulle være så heldig at blive valgt ind i EU, så bliver jeg jo nødt til at vælge, ja. Og så er det selvfølgelig det mandat, jeg vælger.”

 

Over for TV2 Fyn var han på samme tidspunkt endnu mere direkte:

 

”Hvis jeg skulle blive valgt, får fynboerne en direkte forbindelse ind i Europa-Parlamentet – jeg forlader selvfølgelig Folketinget for at overtage mandatet i Europa-Parlamentet.”

 

Gjorde vælgerne til grin

Men knap var Hønge blevet valgt til Europa-Parlamentet på SF’s andet mandat, før han bekendtgjorde, at han ikke havde tænkt sig at tage sæde i Europa-Parlamentet. Han ville i stedet beholde sin plads i Folketinget!

 

Tusindvis af danskere har stemt på Karsten Hønge, fordi de gerne så ham i Europa-Parlamentet. Nu står de tilbage og må føle sig til grin.

 

Karsten Hønge, der afgav et klokkeklart løfte, er løbet fra dette løfte. Det skete i første omgang med et par friskfyragtige bemærkninger, der virkede som en hån mod de mennesker, der havde stemt på ham.

 

Men nu har han fundet ud af, at mange vælgere absolut ikke synes, at det er morsomt. Så han anlægger en mere angergiven stil.

Læs også
Det folkelige oprør i udlændingepolitikken tvinger stadig flere politikere til at følge med – nu prøver selv SF-formanden at ligne en strammer

 

Hønge risikerer et ordentlig smæk ved folketingsvalget i næste uge. Om han ligefrem risikerer at ryge ud af Folketinget, skal ikke kunne siges.

 

Mange vælgere har i hvert fald reageret vredt. Meget vredt.

 

Pia Olsen Dyhrs rolle

Men det er ikke kun Karsten Hønge, der har alvorlige problemer i denne sag. Det har hans partileder Pia Olsen Dyhr også.

 

Formålet med Hønges dobbeltsatsning har jo tilsyneladende været, at Hønge skulle trække stemmer til SF ved EU-valget. Men hvis han blev valgt kunne han jo trække sig og  blive i Folketinget, hvor han er en ret markant skikkelse for SF.

 

SF-formanden har så vidt vides ikke påstået, at hun var uvidende om, at Hønge ville blive i Folketinget, selv om han havde lovet at drage til Bruxelles, hvis han blev valgt i EU.

 

Læs også
Det går mod rødt ragnarok om dagpengene

Men hun er kommet med en slags ”forklaring”: Det var stadig væk usikkert helt frem til valgdagen, om SF ville få mandat nummer to.

 

Jovist. Det ændrer bare ikke ved, at vælgerne må føle sig snydt. Hønge havde jo afgivet et klokkeklart løfte til vælgerne ved EU-valget. Og det løfte har han brudt.

 

Hvad laver journalisterne?

Det virker ejendommeligt, at journalisterne knap har interesseret sig for, hvad Pia Olsen Dyhrs rolle i dette pinlige forløb har været.  Man skulle jo tro, at de ville stille pågående spørgsmål til hende om det.

 

Men hun har alt i alt fået en skånsom behandling af Journalistisk Venstreparti.

 

Det skulle lige have været Kristian Thulesen Dahl …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…