Film FISHERMAN’S FRIENDS – Når fællesskabet betyder alt

**** 4 stjerner ud af 6 

 

FISHERMAN’S FRIENDS bygger på en sand historie om et mandskor med hjemstavn i Port Isaac, Cornwall, England. Korets 10 fiskere synger såkaldte ’sea shanties’, som kan oversættes til traditionelle sømandsviser. 

 

   Gruppen begyndte at optræde på den lokale pub i 1995, men i 2010 fik de en pladekontrakt med Universal Music, der siden er fulgt op af en glorværdig karriere med udsolgte stadionkoncerter. Koret har en hjemmeside, og nu er der altså også kommet en film ud af deres meritter. 

 

   Instruktøren hedder Chris Foggin (født 1985) og i 2014 blev han af Screen International udråbt til at være blandt ’UK Stars of Tomorrow. ”Fisherman’s Friends” kan han da også helt bestemt være tilfreds med. 

 

Handling

Danny (Daniel Mays) er musikmanager og lever det søde – og våde – ungkarleliv i en luksuslejlighed i storbyen. På en polterabendtur i Cornwall sammen med Dannys chef, dennes assistent samt den kommende ægtemand støder de ind i en gruppe fiskere, der synger fængende sømandsviser. 

 

Danny bliver af sin boss narret til at få halet en kontrakt i land med gruppen, men bedrageriet skal vise sig at få ganske andre konsekvenser end forventet. Ikke mindst ved at åbne op til et (mande)fællesskab og gamle dyder, hvor en mand er en mand og et ord et ord. 

 

Fin, ikke-overfladisk underholdning
”Fisherman’s Friends” er en både sød, sjov og rørende komedie med en klar morale: Penge og berømmelse er for intet at regne i forhold til ægte fællesskaber og værdier, hvor man(d) stiller op for hinanden.

 

De fleste af rollerne bliver spillet af (for mig) ukendte skuespillere, og det er velgørende at se ’almindelige mennesker’ i aktion. 

 

  Jeg har været tæt på at give filmen fem stjerner, men desværre kammer nogle af scenerne over og bliver dels sentimentale, dels for sort-hvide i personkarakteristikken. 

 

 

   Men fin – og alt andet end overfladisk – underholdning. 

 

Læs også
NY FILM: Kemikaliefabrik truer landmand – så går en opofrende advokat i aktion

Længde: 1time og 52 minutter 

  • Medvirkende:  Daniel Mays, James Purefoy, Tuppence Middleton m.fl. 
  • Instruktør: Chris Foggin
  • Manus: Piers Ashworth og Nick Moorcroft 
  • Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  • Premieredato: torsdag d. 15. august                                                                                   

        

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…