Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Iflg græsk mytologi var danaiderne døtre af kong Danaos. De myrdede på deres bryllupsnat, deres ægtemænd. Som straf blev de pålagt i evighed at fylde vand i et bundløst kar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Skattemoral og den fortsatte skandale om SKAT

Det må siges at være en raffineret straf i al evighed at skulle kæmpe med et  forehavende, der aldrig vil kunne lykkes.

 

Ikke desto mindre har Løkke sammen med DF sat sig for, at de danske skatteydere skal gøre netop det. Ræsonnementet er, at der er nogle, der ikke trives, eller måske endnu bedre ikke trives optimalt. Men vi skylder hinanden, at vi alle sammen skal trives optimalt. Derfor må vi hælde vand i karret, dvs den offentlige sektor, indtil det er fyldt, så vi ved, at nu trives alle.  

 

Forehavendet er, uanset hvor sympatisk det så end måtte synes være, en fejlslutning. Vi kan smide hele BNP i karret, men det forslår ikke. Der vil altid være grupper, der føler sig forfordelt og derfor ikke trives optimalt.

 

Meget symptomatisk har Pia Olsen Dyhr fra SF da også allerede meldt ud, at de 69 milliarder som Løkke har lovet, slet ikke er nok. Der mangler mindst 10. Og selv når man giver de 10, vil der fortsat være mangler, for kravet om, at alle skal trives fuldstændigt er danaidernes kar.

 

Og hvis det så endelig skulle komme dertil, at Pia Olsen Dyhr ikke kan få øje på flere krænkede og forfordelte grupper, så vil EL, De Radikale og Socialdemokratiet hurtigt kunne træde hjælpende til. Ingen familie kan trives optimalt uden som minimum at få hjælp fra en trivselskonsulent, en psykoterapeut, en socialrådgiver, en integrationsvejleder og en uddannelsesvejleder. Og det er bare begyndelsen.

 

Selv hvis vi bruger BNP to gange, vil det aldrig være nok. Forehavendet er vanvittigt. Løkke er en forræder, der svigter alt, hvad Venstre har stået for. Jeg kommer ikke til at stemme Venstre igen, så længe Løkke er leder.  

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…