Grotesk naivitet: IS-terrorist vendte hjem og blev hospitalsbehandlet for sine sår – så drog han ned for at myrde videre

Muslimen Azad G. havde fået asyl i Østrig. Men han viste absolut ikke nogen taknemmelighed over det.

 

Tværtimod drog han til Syrien for at slutte sig til Islamisk Stat. Her deltog han i nedslagtningen af terrororganisationens fjender. Som de andre terrorister blev han drevet frem af had til Vesten.

 

Men da han blev såret, rejste han tilbage til det forhadte Vesten for at få en god lægebehandling i Wien. Det foregik i 2014. Ingen spurgte ham om noget. Ingen tjekkede ham. Ingen stoppede ham.

 

Tværtimod fik han åbenbart en fin behandling af sine skudsår og blev helbredt. Da han var færdig med behandlingen, rejste han bare tilbage til Syrien. Formentlig myrdede han videre dernede.

 

Det østrigske sundhedsvæsen havde simpelt hen gjort ham kampklar igen.

 

”Har de snorksovet alle sammen?”

Sagen er nu kommet frem, og den har fået Østrigs vicekansler Heinz-Christian Strache (FPÖ) til at eksplodere. Han kræver nu en forklaring på, at efterretningstjenesten lod dette passere. Der gik over et år, før man fik udsendt en international arrestordre på Azad G.

 

”Den slags mennesker har intet at gøre hos os,” siger Strache, som kræver en tilbundsgående undersøgelse. Peter Hacker, socialdemokratisk kommunalpolitiker i Wien, lufter også sin forargelse over efterretningstjenestens passivitet: ”Har de snorksovet alle sammen?”

 

Man spørger sig nu, om IS-terroristen fik gratis behandling på hospitalet betalt af de østrigske skatteydere – og om han fik bistandshjælp, mens det hele stod på.

 

Malkede det svenske sundhedssystem

Nu viser det sig, at Azad G. ikke er det eneste eksempel på denne groteske ligegyldighed og naivitet IS-terroristerne

 

Læs også
Nu er IS-terroristerne på vej tilbage til Danmark, og befolkningen har ikke en chance for at beskytte sig imod dem

I Sverige er en lignende sag kommet frem.

 

Avisen Expressen beretter om den 28-årige IS-terrorist Khaled Shahadeh. Han drog til Syrien for at kæmpe. Men i 2015 vendte han tilbage til Sverige, fordi han havde fået en skulderskade.

 

Han havde tilsyneladende ingen skrupler ved at lade sig operere på et ’vantro’ svensk hospital, finansieret af skatteyderne.

 

Men han kom alene hjem for at malke det svenske sundhedssystem. Da han var restitueret, drog han fluks igen til Syrien for at slås.

 

Og så tog han for resten lige en ny kone med derned. Ifølge slægtninge fødte hun to børn hos Islamisk Stat.

 

Til grin for egne penge

Formanden for Lægeforeningen i Sverige fralægger sig ethvert ansvar for, at en formodet terrorist har kunnet få behandling, uden at nogen myndighed forsøgte at gribe ind mod ham. Tilsyneladende har efterretningstjenesten Säpo ikke foretaget sig noget i forbindelse med hans indlæggelse i landet.

Læs også
Selvmordsbombere var hovedsageligt veluddannede og rige, siger Sri Lankas regering

 

Men nu bliver Khaled Shahadeh udpeget som én af de IS-terrorister, der udgør en særlig stor trussel mod mål i Sverige – hvis han ellers kommer tilbage.

 

Så det er en farlig mand, der først fik en fin behandling i det svenske sundhedssystem, hvorefter han rejste frit ned til Islamisk Stat i Syrien.

 

Ligesom i Østrig kan man i hvert fald konstatere, at de svenske myndigheder ikke har været på højde med situationen.

 

Østrigere og svenskere har været til grin for deres egne penge.

 

De to IS-terrorister må undre sig over, hvor let det har været.

 

https://www.expressen.se/gt/is-terroristen-fick-vard-i-sverige-reste-sedan-tillbaka-till-syrien/

 

https://www.krone.at/1877670 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…