FN-rapport: Indvandrere bliver syge af Vestens livsstil, og jo længere tid de er her, desto mere syge bliver de, lyder det

(Arkivfoto: Privat)

Det er direkte usundt og helbredsskadeligt for migranter at slå sig ned i Vesten.

 

Sådan lyder konklusionen i en rapport, som FN’s sundhedsorganisation, WHO, netop har udgivet om forholdene for flygtninge og migranter i Europa.

 

Og det står ifølge rapporten meget slemt til. Blandt andet fordi migranterne og flygtningen efter ankomsten til Europa bevæger sig mindre og går over til at spise usund mad.

 

Jo længere tid de bliver her, desto mere udsatte er de for kræft

Af rapporten fremgår det således blandt andet, at jo længere tid flygtninge og indvandrere opholder sig Vesten, desto større er deres risiko for at få blandt andet kræft og kroniske sygdomme

 

”Flygtninge og indvandrere synes at være mindre påvirket end deres værtsbefolkninger af mange ikke-overførbare sygdomme ved ankomsten. Men hvis de har ringe økonomiske forhold, vil deres varighed i værtslande øge deres risiko for hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde eller kræft,” hedder det blandt andet i rapporten, som fortsætter:

 

”Da indvandrere og flygtninge sandsynligvis vil ændre deres livsstil og nedsætte deres fysiske aktivitet og forbruge mindre sund mad, er de også mere tilbøjelige til at ende i risikogruppen for kroniske sygdomme.”

 

Bekræftes af dansk professor

 

Rapportens konklusioner bekræftes af professor Morten Sodemann, som er klinisk professor i migranters globale sundhed og lighed ved Syddansk Universitet og desuden leder af indvandrermedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital.

 

Han siger til Jyllands-Posten:

 

”En ting er tydeligt. Flygtninge og indvandrere er meget mere påvirkelige over for usund livsstil og kroniske sygdomme. Risikoen stiger i takt med fattigdom og længden på opholdet. Den skiftende livsstil til en mere passiv og usund livsstil er en alvorlig fare for helbredet,” lyder det fra professor Sodemann, som understreger:

 

”Det er især værd at bide mærke i, at sundhedsvæsnet er uforberedt.”

 

Fjorten procent af den europæiske befolkning er migranter

I EU lever der i øjeblikket omkring 73 millioner internationale migranter, anslår WHO. Det svarer til omkring 14 procent af EU’s samlede befolkning på i alt omkring 510 millioner.

 

For Danmarks vedkommende er det procentvise antal noget lavere.

 

Da der er tale om internationale migranter, er det andelen af ikke-vestlige indvandrere, der tæller, og de udgjorde den 1. oktober 2018 med i alt 505.091 personer 8,7 procent ud af den samlede befolkning på i alt 5.806.015 indbyggere.

 

Der er her tale om en markant stigning siden årtusindskiftet, hvor ikke-vestlige indvandrere udgjorde 4,7 procent af den samlede befolkning.

 

Og de bliver altså stadig mere og mere syge af at være her ifølge både WHO og professoren fra Odense.

 

Du kan læse WHO-rapporten her:

http://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2019/migrants-and-refugees-at-higher-risk-of-developing-ill-health-than-host-populations-reveals-first-ever-who-report-on-the-health-of-displaced-people-in-europe

 

Du kan læse interviewet med professoren her:

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE11139079/vestens-livsstil-oedelaegger-indvandreres-helbred-den-politiske-ligegyldighed-er-ekstremt-bekymrende/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…