Filmanmeldelse COLD PURSUIT: En far på hævntogt      

*** 3 stjerner ud af 6

 

COLD PURSUIT er en genindspilning af den norske film ”Kraftidioten” (2014), der har manus af Kim Fupz Aakeson (”Den eneste ene”, ”Okay”) og Stellan Skarsgaard i hovedrollen. Nu er filmen kommet i en amerikansk udgave ved forfatteren Frank Baldwin, mens instruktøren er den samme: Norske Hans Petter Moland.

 

Handling

Nels Coxman (Liam Neeson) arbejder som sneplovsfører i den lille skisportsby Kehoe ikke så langt fra Denver, Colorado.  Han lever et stille hverdagsliv i en velfungerende familie, der består af hustruen Grace (Laura Dern) og deres søn. Og så er Coxman netop blevet valgt som årets borger, fordi han arbejdsomt og stabilt sørger for at holde vejene åbne i vintersæsonen. Alt ånder idyl, da han modtager sin pris.

 

Men så bliver hans søn myrdet af den lokale narkobaron, Viking (Tom Bateman), og alt begynder at smuldre. For Nels Coxman sætter sig ikke på hænderne, men kaster sig ud i et hævntogt, der skal straffe drabsmændene. Uafvidende kommer han til at igangsætte en bandekrig mellem Viking og den rivaliserende mafiaboss, White Bull, og spørgsmålet er nu, om den normalt afdæmpede og reserverede mønsterborger kan hamle op med de mange skruppelløse fjender…  

 

For mange løse ender

Filmen er en besynderlig blanding af realisme, tragedie, komedie og farce.  I visse passager kan ”Cold Pursuit” minde om ”Pulp Fiction”, hvilket er et absolut plus, men der er alt for mange løse ender og usandsynligheder i plottet. Fx optræder et politi-makkerpar, hvis rolle(r) aldrig rigtigt kommer til at give mening i begivenhedsforløbet.  

 

Men Liam Neeson er altid god, også selv om det er synd at sige, at han har ret meget at gøre godt med i denne ombæring.

 

Længde: 118 minutter

  • Medvirkende: Liam Neeson, Tom Bateman, Tom Jackson, Laura Dern m.fl.  
  • Instruktør: Hans Petter Moland
  • Manus: Frank Baldwin, Kim Fupz Aakeson
  • Censur: 15 år
  • Premieredato: torsdag d. 28.2.19

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…