Film TIL VI FALDER: Hvordan overlever man at miste et barn?  

**** 4 stjerner ud af 6

 

Samanou Acheche Sahlstrøm er født 1982 i Frankrig. I 2001 kom han til Danmark, hvor han først arbejdede på Zentropa, og siden har han taget Den Danske Filmskoles instruktøruddannelse. Hans debuterer med spillefilmen ”I dine hænder” i 2015, og nu følger hans anden spillefilm TIL VI FALDER (2018).

 

Handling
Det ca. 40-årige ægtepar Adam (Dar Salim) og Louise (Lisa Carlehed) er taget på ferie. De ejer en dejlig lejlighed på en lille spansk ø, men noget lader til at være galt. Det er der da også: Deres lille søn, Lucas, er forsvundet nogle år forinden, og nu er parret tilbage, fordi politiet ønsker at afslutte sagen. Den officielle forklaring lyder på en drukneulykke.  

 

  Sorgen og fortvivlelsen over den mistede søn kaster lange skygger ind over Adams og Louises dagligdag og det indbyrdes forhold. Begge kæmper på hver deres måde med at bære det smertelige savn, med at finde fodfæste og glæde ved livet igen.  

 

Især Adam hænger fast i fortiden. Da sønnens lig aldrig er blevet fundet, kan Adam ikke acceptere, at der bliver sat et endeligt punktum. Og har han ret? ER Lucas stadigvæk i live et eller andet sted?


Sorgens mange facetter
”Til vi falder” er et psykologisk drama og anslår undervejs også krimi-strenge. Kompositionen består overordnet af tre fortælle-tråde: Situationer, hvor Adam og Louise optræder sammen, og så scener, der følger dem hver især alene. Der klippes løbende mellem de tre tråde, som blotlægger deres forskellige måder at håndtere tabet på.

 

Filmen har en meget dvælende fortællerytme med mange ansigts-nærbilleder og ’uroligt’ kamera. Teknikken lægger op til identifikation med de to hovedpersoner og deres turbulente følelser, som hele tiden truer med at sprænge den civiliserede overflade.

 

 Både Dar Salim og Lisa Carlehed portrætterer deres figurer fint, og de fleste scener formidler overbevisende sorgen og dens mange facetter, samtidig med at spændingen om udfaldet holdes ved lige.

 

Så en film, det er værd at se – også selv om et par af bipersonerne har fået tildelt roller og replikker, der ikke forekommer ganske troværdige.

 

Længde: 103 minutter

  • Medvirkende:  Dar Salim, Lisa Carlehed, Francesc Garrido m.fl.
  • Instruktør: Samanou Sahlstrøm
  • Manus: Samanou Sahlstrøm
  • Premieredato: torsdag d. 25.4.19                                                                                         

   

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…