Frygtelig tragedie: Mor og søn stod på perron – pludselig skubbede afrikansk indvandrer dem ned foran et tog

Tysk IC-tog

Det endte dybt tragisk for en mor og hendes otte-årige søn, da de mandag den 29. juli stod på perronen på Frankfurts hovedbanegård og ventede på et tog.

 

Da det pågældende IC-tog, der var et højhastighedstog, kørte til perron, skubbede en mand fra den afrikanske stat Eritrea pludselig moderen og hendes otte-årige søn ud foran toget, skriver dette tyske medie Bild.

 

Han forsøgte uden held ligeledes at skubbe endnu en person ud foran toget.

 

Det lykkedes moderen at undvige toget, medens hendes otte-årige søn blev dræbt på stedet.

 

Moderen, der er 40 år gammel, blev bragt på hospitalet. Hendes tilstand er ukendt.

 

Ifølge tysk politi forsøgte den 40-årige afrikaner, desuden at skubbe endnu en person ud foran toget, men vedkommende slap med skrammer.

 

Flygtede fra stedet, men blev indhentet af folk på perronen

Den mistænkte afrikaner flygtede fra stedet, men kom ikke langt.

 

Han blev jagtet af folk, der opholdt sig på perronen og blev indhentet pacificeret nær banegården, hvor politiet efterfølgende anholdt ham.

 

Der er mandag eftermiddag ingen oplysninger om moderens tilstand.

 

Ifølge Isabell Neumann, der er talsmand for politiet i Frankfurt, ser der ikke ud til at være nogen forbindelse mellem moderen og afrikaneren.

 

Angrebet var således helt umotiveret.

 

Den tyske indenrigsminister har afbrudt sin ferie

I den tyske regering ser man med så stor alvor og bekymring på begivenhederne på Frankfurts hovedbanegård, at den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer (CSU), nu har afbrudt sin ferie.

 

”Jeg har nu afbrudt min ferie og vil informere offentligheden, efter at jeg i morgen har afholdt et møde med mine sikkerhedschefer i morgen,” skriver Seehofer i en pressemeddelelse.

 

I en erklæring til ofrenes familier udtrykker Horst Seehofer sin dybe medfølelse:

 

”Jeg er dybt chokeret over nyheden om, at en 8-årig dreng blev dræbt i dag på Frankfurt Main Station og to andre mennesker, inklusive drengens mor, blev såret, udtaler Seehofer og fortsætter:

 

”Jeg ønsker pårørende og venner til den dræbte dreng i denne vanskelige time den nødvendige styrke til at tackle denne forfærdelige begivenhed. Jeg ønsker de to sårede mennesker en hurtig og fuldstændig bedring. Jeg fordømmer kraftigt denne forfærdelige handling. ”

 

Det er nu anden gang, en kvinde bliver skubbet ud foran et tog

For blot lidt over en uge siden skete der noget tilsvarende, og dengang var det også en mand af anden etnisk oprindelse end tysk, der stod bag.

 

Således blev en 34-årig kvinde og mor til en 13-årig datter dræbt, da hun lørdag den 20. juli blev skubbet ud foran et tog på vej mod perron.

 

Hun havde ikke en chance, og var et tilfældigt offer for moderen, en 28-årig serbisk mand.

 

Var i forvejen kendt af politiet

Mandag oplyste en talskvinde for politiet, at den 28-årige serber er velkendt af politiet.

 

Han havde netop afsonet de sidste to fængselsstraffe, hvor han sad bøder af, inden han skubbede den sagesløse kvinde i døden.

 

Han er desuden tidligere dømt for vold, samt for tyveri og overfald, og er frygtet af sine naboer i landsbyen Hamminkeln, hvor han har boet i et år.

 

”Der er næppe nogen her, som ikke allerede har haft problemer med ham,” siger en nabo til Bild, medens en anden nabo uddyber:

 

”Vi har længe frygtet, at der ville ske noget forfærdeligt, inden de fik ham indespærret.”

 

Og det det forfærdelige skete. En tilfældig kvinde og mor blev skubbet ud foran tog og dræbt.

 

Var tilfældige drabsofre – eller …

Begge de dræbte kvinder var tilfældige ofre på samme måde, som ofrene for terrorangreb med lastbiler også er tilfældige.

 

Hverken tyske medier eller politi sætter de to drab i forbindelse med terror, men omvendt kan det frygtes, at metoden med at skubbe tilfældige mennesker ud foran et kørende tog, er den nye form for enkeltmandsterror.

 

Det er i denne forbindelse værd at bemærke, at afrikaneren på Frankfurts hovedbanegård også forsøgte at skubbe en tredje person ud foran toget.

 

I og med, at indenrigsminister Horst Seehofer har afbrudt sin ferie, tyder noget dog på, at de tyske myndigheder frygter, at der kan ligge andet og mere bag end et tilfældige drabsforsøg.

 

Læs Også:

https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/frankfurt-drama-am-hauptbahnhof-mutter-mit-kind-vor-zug-gestossen-63613398.bild.html

 

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/frankfurt-bahngleis-attentat-innenminister-seehofer-bricht-seinen-urlaub-ab-63621176.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…