De demonstrerende gymnasieelever i Ørestaden minder om hårdtslående 68ere

Foto: Twitter

Tilbage i 1968 havde vi ikke gymnasier med 30% elever af anden etnisk herkomst. Til gengæld havde vi studenter på de humanistiske fakulteter på universiteterne, der bestemt heller ikke ville det danske samfund. Den tragiske hændelse på Ørestad Gymnasium, hvor horder af uopdragne elever overfaldt landets demokratisk valgte undervisningsminister både verbalt og næsten også fysisk, fik mig til at tænke tilbage på studenteroprørets tid i 1968 og de efterfølgende år.

 

Folkevalgt politiker mødt af en mur af intolerante og respektløse studenter

 

Her var jeg dengang deltager i et møde i Stakladen på Aarhus Universitet, hvor studenterne havde inviteret statsministeren for den daværende VKR-regering, Hilmar Baunsgaard,  til at holde et politisk foredrag. På nøjagtig samme vis, som det var tilfældet på Ørestad Gymnasium forleden, blev han buuhet ud med skældsord af værste karat i en grad, så han ikke havde mulighed for at komme til orde. Jeg husker dog, at han fik sagt disse kloge ord: ”Det er jer, der har inviteret mig til at komme – hvorfor vil I så ikke give mig en ærlig chance for at overbringe mit budskab, så vi kan gå ind i en åben demokratisk debat?”

 

Pøbelens og populismens hjemsted er nu som før desværre uddannelsesinstitutionerne

 

Det ønske havde de antidemokratiske og intolerante studenter imidlertid ikke. Seancen gentog sig på Ørestad Gymnasium i 2019. Studenternes optræden er, som det også var tilfældet i 1968,  udtryk for en blanding af forkælelse og total mangel på almindelig dannelse og respekt for anderledes tænkende. Tilføj så hertil et vidensniveau, som lader meget tilbage at ønske og en svag ledelse, som garanteret ikke lader dette pøbelregimente følge af nogen form for konsekvens i form af bortvisninger eller andre sanktioner – ja, så har du det moderne elitære Danmark i en nøddeskal (!). Sørgeligt, men desværre sandt et meget langt stykke ad vejen…

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…