Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

Onsdag morgen kørte en afrikansk chauffør med en bus, hvor der sad 51 skoleelever og tre voksne ledsagere. Det foregik nær Milano i Italien.

 

Chaufføren hedder Ousseynou Sy. Han kommer oprindelig fra Senegal, men har boet i Italien i en årrække og har italiensk statsborgerskab.

 

Men det forhindrede ham ikke i at sætte ild til skolebussen, der blev fortæret af flammerne. Det kunne have ført til, at elever brændte inde.

 

Han begrundede sin uhyggelige gerning med, at den var en protest mod den italienske regerings stramme udlændingepolitik. Han råbte, at den havde kostet menneskeliv i Middelhavet.

 

Politiet undersøger nu, om brandangrebet på skolebørnene er en terrorhandling. Dette sker umiddelbart efter en tyrkisk indvandrers drab på tre hollændere i Utrecht – et drab, der meget tænkeligt er islamisk terror.

 

Truede med at brænde skolebørnene

Da den afrikanske chauffør kørte af sted med skolebørnene, ændrede han pludselig bussens rute.

 

Så standsede han og bandt elevernes og de voksnes hænder. Derefter begyndte han at svinge truende med en benzindunk og en lighter.

 

En pige fra bussen fortalte bagefter til det italienske nyhedsbureau Ansa: ”Han sagde, at hvis nogen bevæger sig, så hælder han benzin ud og sætter ild til den.”

 

”Her kommer ingen levende ud”

Afrikaneren kørte videre med bussen i en times tid. Men på et tidspunkt lykkedes det en af eleverne at få hænderne fri og trykke alarmnummeret 112 på sin mobil.

 

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

Det italienske gendarmkorps (carabinieri) reagerede prompte og sendte tre vogne afsted. De fik tvunget chaufføren til at standse bussen.

 

Derefter fik politifolk åbnet bussens bagdør. Tilsyneladende smadrede de også nogle ruder i bilen.

 

Som reaktion greb afrikaneren sin lighter og sagde, at han nu ville antænde den benzin han havde. Han råbte: ”Her kommer ingen levende ud.”

 

Elever begyndte at løbe panisk skrigende ud af bussen.

 

Det viste sig hurtigt, at chaufføren mente sin trussel alvorligt. Politiet var stadig i gang med at evakuere skolebørnene og de voksne fra bussen, da han satte ild til den. Brandmænd prøvede at slukke ilden.

 

Men bilen forsvandt i et flammehav. Bagefter var der kun et forkullet metalskelet tilbage.

 

Læs også
TV2 kaldte terroristen for ’australier’, mens den afrikanske indvandrer, der sigtes for mord på Østerbro, bare blev kaldt ’en mand’

Uden den hurtige politiindsats kunne skolebørnene være brændt ihjel.

 

Tolv af børnene og en af de voksne blev bragt på hospitalet, men det drejede sig kun om mindre problemer fra inhalering af røgen fra branden.

 

Hadet til Salvini

Den afrikanske chauffør så sin handling som en politisk aktion. Den var vendt mod den italienske regerings afvisning af afrikanske migranter, der kommer over Middelhavet.

 

I en årrække har tilstrømningen af disse migranter været så enorm, at landet var ved at segne under byrden. Derfor har det været et stærkt folkekrav, at man skulle sige stop.

 

Regeringen har da også bremset kraftigt op, og det har gjort dens uformelle leder, indenrigsminister Matteo Salvini, til en mand med stor folkelig opbakning.

 

Men buschauffør Ousseynou Sy fra Senegal hader Salvini. Han opfatter ham som en skurk, der forhindrer afrikanske migranter i at komme ind i Italien. Langt de fleste er økonomiske migranter – de er ikke på flugt.

Læs også
Italiens 5-stjernebevægelse vil lave helt ny gruppe i EU-Parlamentsvalget

 

Ekstremt afstumpet

Nogle af migranterne dør på deres færd over Middelhavet, fordi menneskesmuglere sender dem ud i elendige og overfyldte både. Tilsyneladende mener indvandreren fra Senegal, at Italien som et alternativ skulle sørge for sikker indrejse i landet for de mange, der forsøger sig.

 

Men det ville få helt uholdbare konsekvenser for det hårdt plagede land.

 

Så politisk er det helt urimeligt at kræve, at Italien bare skal slå dørene op. Landet er alvorligt ramt af tidligere regeringers slappe udlændingepolitik.

 

Og menneskeligt må man kalde det ekstremt afstumpet, at man er parat til at lade uskyldige skolebørn brænde inde for at få sine politiske krav opfyldt.

 

Kriminel fortid

I forlængelse af den forfærdelige sag er der da også kommet personlige oplysninger frem om den afrikanske indvandrer, der heller ikke sætter ham i noget gunstigt lys.

 

Læs også
Borgmester ville have de penge turister kaster i Trevifontænen – men det slap hun ikke godt fra

Han har således en dom for seksuelt overgreb på en mindreårig og i øvrigt også for spirituskørsel.

 

I forbindelse med busdramaet er manden sigtet for groft overfald og bortførelse af mindreårige. Han er blevet fyret fra busselskabet, der afviser at have kendt til hans kriminelle fortid.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XU-cV_EJpsY

https://www.thelocal.it/20190320/driver-sets-bus-on-fire-to-avenge-deaths-at-sea-none-seriously-harmed

 

https://www.welt.de/politik/ausland/article190598309/Italien-Fahrer-entfuehrt-Schulbus-und-zuendet-ihn-an.html

 

https://www.bild.de/news/ausland/news-ausland/italien-schulbus-in-mailand-ueberfallen-und-angezuendet-50-kinder-fliehen-in-pan-60778982.bild.html#remId=1569820836871073847

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…