Vejen er nu banet for et burkaforbud i Holland – det åbne samfund forsvarer sig

Det hollandske parlament har nu vedtaget, at der skal indføres et burkaforbud.

 

Tirsdag traf parlamentets førstekammer beslutning om dette. En lignende beslutning blev truffet af parlamentets andetkammer allerede i 2016.

 

Dermed slutter Holland sig til Danmark, Frankrig, Belgien og Østrig, der alle har vedtaget forbud mod burkaer og anden tildækning af ansigtet – herunder niqab – i offentligheden.

 

I Holland skal forbuddet blandt andet gælde offentlige transportmidler, uddannelsesinstitutioner, sundhedsvæsen og regeringsbygninger.

 

Forsvar for det åbne samfund

Som i de andre lande, der har burkaforbud, er det kun et begrænset antal kvinder, der har gået med burka. Men langt flere har gået med niqab.

 

Og for disse lande drejer det sig ikke kun om, hvor mange der er omfattet. Forbuddet skal understrege, at det frie demokratiske samfund vil forsvare nogle helt grundlæggende betingelser for samvær mellem borgerne.

 

Burka og niqab er en alvorlig begrænsning i kvinders frihed. Samtidig betyder denne tildækning, at man ikke kan se ansigtet på sine medborgere. Det er et alvorligt angreb på åbenheden i samfundet.

 

Folkeligt pres gør sin virkning

Burkaforbuddet fjerner naturligvis ikke den massive kvindeundertrykkelse i muslimske miljøer. Den sikrer heller ikke frihed, åbenhed og lighed mellem kønnene i parallelsamfundene.

 

Men den sender et signal om, samfundet nu er parat til at tage et opgør med disse træk – efter mange år, hvor man bare lod stå til.

 

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

Dette signal går hånd i hånd med stramningerne i udlændingepolitikken, der skal bremse den massive tilstrømning fra den muslimske verden til de europæiske lande.

 

De problemer, som politisk korrekte politikere og meningsdannere har skabt for deres egne lande, har udviklet sig langt ud over det holdbare. Der er sket uoprettelige skader.

 

Men nu begynder det folkelige pres i det mindste at fremtvinge politiske beslutninger, som bremser op for angrebene på fred, frihed og samhørighed i vores samfund.

 

Et burkaforbud er kun en lillebitte del af dette.

 

https://www.welt.de/politik/ausland/article178263082/Parlamentsbeschluss-Die-Niederlande-stimmen-fuer-ein-Burkaverbot.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…