Vælg den rigtige hundefoder til din hund

At vælge den rigtige hundemad til din hund kan gøre underværker – den billigste hundefoder er ikke nødvendigvis den bedste løsning for netop din hund.

 

Hunden har altid været kendt som menneskets bedste ven og været til stor glæde for mennesker over hele verden. Det er de færreste hundeejere, der vil være i tvivl om, hvorfor dette er tilfældet. Men en hund er også krævende for ejeren. Især hvis man vil have en god og sund hund. Når man anskaffer sig en hund, vil man hurtigt finde ud af, at påstanden om, at hunden er menneskets bedste ven, holder stik. Og derfor fortjener den også det allerbedste hundefoder af god kvalitet.

 

Den rigtige hundemad giver en sund og glad hund! Det foder du giver til din hund bør være af god kvalitet, men behøver ikke sprænge budgettet. Du kan nemlig sagtens få billig hundemad af god kvalitet. Det er en god ide at undersøge hvad det er der er bedst for netop din hund, da der er stor forskel på den enkelte hunds behov, og på kvaliteten indenfor det forskellige hundefoder der tilbydes på markedet.

 

Hvad indeholder et godt hundefoder?

Som tommelfingerregel skal hunden altid have et sundt og naturligt måltid af den bedste kvalitet, hvor der ikke er tilsat kunstige antioxidanter, farve- eller smagsstoffer. Derudover skal et godt hundefoder have en sund balance mellem de tre overordnede energikilder; protein, fedt og kulhydrat. Hunden skal have dækket sit daglige energitab gennem hundemaden. Din hunds energitab afhænger af dens størrelse, kropsvægt, muskelmasse og især aktivitetsniveau.

 

Indholdet i hundefoder kan ses af indholdsfortegnelsen, hvor der først står de råvarer hundefoderet indeholder mest af, og derefter kommer de øvrige råvarer i faldende rækkefølge. Udover de tre overordnede energikilder, er der også en lang række vitaminer og mineraler som er med til at sikre at du får en sund og rask hund. Det er også vigtigt at kigge på indholdsstofferne, for at se om der er et højt indhold af sunde proteiner. Med sunde proteiner er der tale om kødprodukter så som fjerkræ, oksekød eller fisk.

Ikke to hunde er ens

– Og derfor skal deres hundefoder heller ikke være det! Hundenes kost bør altid varieres og tilpasses til den individuelle hund. Hvalpe har fx brug for hundemad, der indeholder de rette energikilder, vitaminer og mineraler der kan fremme deres vækst, hvorimod ældre hunde kan have brug for nogle ekstra næringsstoffer eller sunde fedtstoffer mod deres slidte led. Her skal man dog ikke begå den fejl at tro, at hvalpefoder blot er hvalpefoder til alle slags hvalpe. Det er nemlig mange gange også an på hvalpens race, lige præcis hvilken hvalpefoder den enkelte hund har brug for.

 

Det kan kræve en del research i starten, at finde frem til et billigt hundefoder af god kvalitet, der passer til netop din hund, men det er godt givet ud, da din hund vil være glad for den helt rigtige næring. Og så vil det jo være hele besværet værd i sidste ende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…