Tyskerne kræver, at deres udlændingeminister står benhårdt fast på nye skrappe krav til familiesammenføring

Den nye tyske regering er plaget af interne stridigheder. Regeringen består af de kristendemokratiske partier CDU og CSU og socialdemokraterne i SPD. Især skændes man heftigt om udlændingepolitikken.

 

For nylig skabte det stor ballade, da indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) sagde: ”Islam hører ikke til Tyskland.”

 

Både forbundskansler Angela Merkel og SPD lagde afstand til denne udtalelse. Men en meningsmåling viste, at tre fjerdele af befolkningen (76 procent) støttede Seehofer.

 

Nu er den gal igen.

 

Denne gang drejer det sig om et nyt lovforslag fra Seehofer om begrænsning af familiesammenføring for migranter med midlertidig beskyttelse – typisk krigsflygtninge.

 

Også i dette spørgsmål har man undersøgt befolkningens holdning. Denne meningsmåling er lige så opsigtvækkende som målingen vedrørende Seehofers islam-udtalelse.

 

Den nye meningsmåling understreger, hvor kraftigt et skred der er sket i den tyske befolkning. De engang så politisk korrekte tyskere har fået nok. De bliver mere og mere ’hårde i filten’.

 

Konflikt eller kompromis?

Den tyske regering har besluttet, at der skal lægges et loft over antallet af familiesammenføringer for folk med midlertidig beskyttelse: højst 1.000 personer om måneden.

 

Men man skændes, så det fløjter, om, hvornår familiesammenføring kan komme på tale for denne gruppe.

 

Horst Seehofers lovforslag stiller ret skrappe krav. Det har ført til voldsomme angreb på ham fra SPD. Men igen stiller den tyske befolkning sig eftertrykkeligt på Seehofers side.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

Meningsmålingen spørger folk: ”Skulle indenrigsminister Seehofer søge konflikt eller kompromis med SPD, når det gælder spørgsmålet om familiesammenføring?”

 

Når spørgsmålet stilles på den måde, skulle man måske tro, at de fleste ville støtte et kompromis – fordi det kan lyde lidt hårdt, at man skal søge konflikt.

 

Men nej. Befolkningen mener, at Seehofer skal stå stejlt på sine krav og tage konflikten med SPD.

 

Kvinderne er skrappere end mændene

60 procent af de adspurgte svarer ”konflikt”. Kun 35 procent svarer ”kompromis”.

 

Hele 85 procent af det liberale FDP’s vælgere støtter en konflikt. Blandt CDU og CSU’s vælgere støtter knap to tredjedele (63 procent) en konflikt.

 

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

Nok så bemærkelsesværdigt: Kvinderne er mere til konfrontation end mændene. 63 procent af de kvindelige vælgere støtter en konflikt, mens det gælder 57 procent af de mandlige.

 

I alle aldersgrupper er der absolut flertal for konflikt. Men det er ikke blandt de ældre, at man er mest til den hårde linje, som nogen kunne tro. Det er blandt de 30-50-årige.

 

Normalt regnes østtyskerne for mere skrappe i udlændingepolitikken end vesttyskerne. Men her er der ikke stor forskel: 63 procent af østtyskerne siger ”konflikt”, mens det gælder 59 procent af vesttyskerne. (Civey/Die Welt)

 

Næsten hver dag bringer sit vidnesbyrd om det folkelige oprør i Europa mod den uansvarlige udlændingepolitik, der har været ført.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article175281176/Familiennachzug-Klare-Mehrheit-unterstuetzt-Seehofer-im-Streit-mit-SPD.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…