Terrorsigtet syrer flygtet fra dansk fængsel er leder af netværk med tråde til Danmark og har forbindelse til formodet topterrorist

Det er ikke småting, de italienske myndigheder har på den 46-årige syrer, som onsdag aften den 1. august flygtede fra Vestre Fængsel ved at bytte identitet med en besøgende.

 

Efterfølgende afspærrede politiet Københavns Hovedbanegård i lidt over to timer fra klokken 20:25 til klokken 22:41 uden at finde flugtfangen, som stadig er på fri fod.

 

Det viser sig nu, at det ikke var nogen helt almindelig forbryder, som dansk politi på opfordring fra deres italienske kollegaer anholdt i januar i år på grundlag af en international efterlysning.

 

Den 26. juli afgjorde Københavns Byret, at han skulle udleveres til Italien, hvor Italiens antiterrorenhed, Via Giulia, har jagtet manden i årevis.

 

Udover at være leder af et velorganiseret internationalt netværk, som står bag lyssky pengetransaktioner, er han også mistænkt for at have tætte forbindelser til en eftersøgt pakistansk terrorrist.

 

Internationalt netværk med tråde til Danmark

Den 46-årige syrer er blandt andet mistænkt for at lede et internationalt netværk, som står bag lyssky pengetransaktioner i Mellemøsten og Europa, skriver Radio24syv, som er kommet i besiddelse af arrestordrer fra to italienske domstole.

 

Her optræder blandt flere andre lande også Danmark flere gange som et af de lande, der er blevet kanaliseret penge til.

 

Ifølge arrestordren kan der være tale flere hundrede tusinde euro per transaktion i form af hvidvask af penge fra menneskesmugling og finansiering terrorvirksomhed.

 

”Mere præcist har de gennemført aktiviteter til støtte og hvervning af medlemmer (…) samt finansiering af den jihadistiske organisation Al Nusra, der sammen med andre militser – heriblandt også IS – gennem voldelige handlinger, attentater og plyndringer opererer i den syriske stats territorium,” står der ifølge Radio24syv i arrestordren.

 

Tætte forbindelser til hjernen bag flere terrorangreb

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Udover at være mistænkt for at stå bag et omfattende internationalt netværk til blandt andet finansiering af terror, sættes den flygtende syrer ifølge Radio24syv også i forbindelse med den eftersøgte pakistaner Sultan Wali Khan.

 

Han er i Italien mistænkt for blandt andet at stå bag et af de dødeligste terrorangreb i Pakistans historie.

 

Det blev gennemført i den pakistanske by Peshawar den 28. oktober 2009, hvor en bilbombe blev bragt til ekspolistion i en såkaldt Mina Bazar, der er et marked for kvinder og børn.

 

Bomben dræbte 137 kvinder og børn og sårede mere end to hundrede andre på et tidspunkt, hvor USA’s daværende udenrigsminister, Hillary Clinton, var på besøg i Pakistan.

 

Københavns Politi: Vi tager skam sagen alvorligt

Det var således som nævnt ikke nogen helt almindeligt forbryder, der på ægte Olsenbande-manér fuppede sig ud af et dansk fængsel onsdag den 1. august, umiddelbart før han stod til at blive udleveret til retsforfølgning i Italien.

 

Straks efter flugten fra Vestre Fængsel var Københavns Politi ude med en beroligende melding om, at den flygtede syrer på ingen måde udgør nogen fare for befolkningen.

Læs også
Selvmordsbombere var hovedsageligt veluddannede og rige, siger Sri Lankas regering

 

På trods af den dramatiske lukning af Københavns Hovedbanegård i lidt over to timer.

 

Den holdning fastholder Københavns Politi:

 

”Politiets hidtidige vurdering af den pågældende person er uændret. Selv om han ikke aktuelt udgør nogen fare for befolkningen, tager vi selvsagt sagen meget alvorligt,” skriver Peter Reisz, vicepolitiinspektør i Københavns Politis Afdeling for Økonomisk Kriminalitet i en mail til Radio24syv.

 

Til gengæld erklærede justitsminister Søren Pape Poulsen (KF), at han var ved at besvime, da han hørte om den flygtede fange.

 

I Italiens antiterrorenhed, Via Giulia, besvimede man nok ikke ved at høre om flugten, men til gengæld er luften formentlig stadig tyk af eder og forbandelser over amatøragtige danske myndigheder.

 

Her kan du læse mere:

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

https://www.radio24syv.dk/udvalgte-nyhedshistorier/terrorsag-mod-flygtet-fange-traekker-traade-til-danmark

 

https://www.radio24syv.dk/udvalgte-nyhedshistorier/undsluppen-fange-havde-forbindelse-til-formodet-top-terrorist

 

https://ekstrabladet.dk/112/derfor-blev-hovedbanegaarden-evakueret-terror-mistaenkt-flygtet/7252692

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…