Sverige halter mindst 20 år efter Danmark i forståelsen af udlændingepolitikken

Jimmie Åkesson,SD, og Stefan Löfven, S

Der var engang, hvor mange i Danmark betragtede Sverige som et foregangsland. Men den tid er forbi.

 

Sverige kan stadig levere store præstationer på en række områder. Men landet har vist sig ude af stand til at håndtere masseindvandringen fra den ikke-vestlige verden.

 

Resultatet har været en ukontrolleret indvandring fra områder med en kultur, som ligger særdeles langt fra det frie, demokratiske Norden.

 

Denne kulturelle baggrund er i meget høj grad blevet fastholdt efter ankomsten til Sverige. Den har ført til enorme parallelsamfund og store konflikter – sågar skyderier i gaderne.

 

Sverige er blevet et samfund med mindre sammenhængskraft og tillid og med mere kriminalitet, mere kvindeundertrykkelse, flere antidemokratiske holdninger, flere dårligt uddannede og større utryghed.

 

Og frem for alt: Sverige er et samfund, der synes ude af stand til at korrigere den fatale kurs, som landet er slået ind på.

 

Sverigedemokraterne skal holdes ude

I den aktuelle valgkamp er landets partier mere optaget af, hvordan de kan holde Sverigedemokraterne uden for indflydelse, end af, hvordan de får vendt en udvikling, der truer samfund og kultur.

 

Man kan ikke udelukke, at Sverigedemokraterne alligevel kommer så stærkt ud af valget, at partiet får indflydelse. Men foreløbig kan man i hvert fald konstatere, at de andre partier indtager en særdeles destruktiv holdning til partiet og til de fundamentale problemer, som det udpeger.

 

Man kan sige, at Sverige halter 20 år efter Danmark i forståelsen af udlændingepolitikken.

 

”Stuerene, det bliver I aldrig!”

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

For knap 20 år siden, den 7. oktober 1999, slyngede den daværende socialdemokratiske statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, de berømte og berygtede ord ud mod Dansk Folkeparti: ”Stuerene, det bliver I aldrig!”

 

I dag er Dansk Folkeparti placeret i centrum af dansk politik – i et nært samarbejde med Socialdemokratiet.

 

I den svenske valgkamp afviser både Socialdemokratiet og de borgerlige partier et samarbejde med Sverigedemokraterne.

 

Det kan være, at valgresultatet alligevel presser de borgerlige, med Moderaterna i spidsen, til et vist samarbejde. Men det vil være begrænset, vrangvilligt og fuldt af taktiske krumspring.

 

I Danmark skabte Venstres statsminister Anders Fogh Rasmussen fra 2001 det langsigtede VKO-samarbejde mellem de gamle borgerlige partier og Dansk Folkeparti.

 

I Sverige synes Moderaternas leder Ulf Kristersson ikke parat til at gøre noget, der kommer i nærheden af dette.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

De gamle borgerlige partier vil formentlig være styret af tanken om, at omgangen med Sverigedemokraterne først og fremmest skal tjene til at svække partiet og skubbe det uden for indflydelse igen.

 

Den danske vej

Den danske vej har ikke løst problemerne med tilstrømningen fra ikke-vestlige, specielt muslimske lande. Den ikke-vestlige andel af befolkningen i Danmark fortsætter med at vokse.

 

Men Danmark er trods alt et af de lande, hvor det er lykkedes at styre udviklingen mest. Der er noget at bygge på, når det gælder forsvaret for vores samfundsform og kultur.

 

I Sverige har man derimod givet los for en udvikling, der mere og mere ligner samfundsmæssig og kulturel selvdestruktion. Ud fra en abstrakt, ideologisk og dødsensfarlig idé om at gennemtvinge et ”multikulturelt” samfund, der i virkeligheden er et stærkt opsplittet samfund med fremmedgørelse og mistillid.

 

Den politiske situation i Sverige i dag kan give mindelser om den situation, som Danmark stod i, da Poul Nyrup udtalte sine berømte og berygtede ord mod Dansk Folkeparti.

 

I den forstand halter Sverige mindst 20 år efter Danmark.

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

 

Social og kulturel opløsning

Men der er en helt afgørende forskel på Danmark dengang og Sverige nu: Det svenske samfund er nået så langt ud i den sociale og kulturelle opløsning, at det nærmer sig det umulige at rette op på.

 

Selv med den stærkeste politiske vilje til at gøre det, vil det være svært. Og når man følger den svenske valgkamp, må man konstatere, at denne vilje næppe er til stede.

 

De andre partier er ganske vist blevet mere villige til at erkende Sverigedemokraternes folkelige opbakning.

 

Men de tror stadig, at de kan få denne opbakning til at gå væk med politiske manøvrer og uden at løse de kolossale problemer, som massetilstrømningen til Sverige har skabt.

 

Er du træt af dansk politik? Så kast et blik på Sverige – og glæd dig trods alt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…