Sådan blev en fransk provinsby islamiseret

Trappes, Google Map

PARIS: En halv times togkørsel eller 32 kilometer nordvest for Paris ligger provinsbyen Trappes med 30.000 indbyggere og en chokerende historie om, hvordan et større fransk bysamfund kan blive islamiseret på rekordtid.

 

Trappes var i mange år en kommunistisk enklave i det velhavende departement Yvelines. Det førte til, at mange kunstnere voksede op i det marxistisk-leninistiske miljø, som dengang var saliggørende. Med Sovjetunionens fald sygnede også den lokale begejstring for kommunismen hen.

 

Kommunismens fald førte til, at mange fællesskaber eller menigheder (på fransk communautés) udviklede sig harmonisk side om side.

 

Muhammedanerne købte deres fødevarer i jødiske kosher-butikker.
Katolikker kunne gå til messe uden at blive forulempet.
Alle samfundene stod sammen om at fejre Fatima, da hun som den første muslimske pige tog studentereksamen.

 

Men det idylliske samvær fik en brat ende.

 

Fra Algeriet kom en bølge af tilflyttere, og de fik følgeskab af asylsøgere fra Mellemøsten og Afrika. Byens synagoge blev brændt ned. Salafister og medlemmer af det muslimske broderskab tog magten. De fik vind i sejlene, fordi de effektivt bekæmpede stofmisbrug, som var blevet en plage i Trappes.

 

Men jihad eller hellig krig fik provinsbyen i stedet som en plage. 67 af byens unge af begge køn tog til Syrien for at kæmpe for islamisk stat.

 

Andre beboere fra andre fællesskaber flyttede til andre byer. To journalister fra Le Monde kunne januar i år udgive en bog om, at de mange fællesskaber var afløst af et enkelt. “La Communauté” i ental var bogens titel.

 

Analysen af udviklingen blev vanskeliggjort af, at det nye styre på byens rådhus betragter brug af ordet islam som tabu.

 

Islamiseringen breder sig

I dag kan man konstatere, at islamiseringen er rykket nærmere den franske hovedstad. I den parisiske omegnskommune Créteil er to jødiske kosher-butikker stukket i brand.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

I en anden kommune i oplandet, Saint-Maur, modtog en leder af det jødiske samfund søndag et anonymt brev, som på to ark var fyldt med trusler om afbrænding af byens synagoge og den smagfulde forsikring om, at de jødiske bastarder ville komme til at smage Hitlers sejr!

 

Det anonyme brev blev overgivet til politiet, og der er indført talstærk bevogtning af synagogen og jødiske foreninger i Saint-Maur.

 

Men islamisk terrorisme og støtte til hellig krig i Syrien ulmer i adskillige andre belastede omegnskommuner og sågar i såkaldt følsomme nabolag i den franske hovedstads bymidte.

 

Læs mere og se billeder fra byen her:

 

http://www.parismatch.com/Actu/Societe/Islamisme-radical-Trappes-sous-influence-941149#

 

http://www.valeursactuelles.com/trappes-la-poudriere-islamiste-64544http://www.valeursactuelles.com/trappes-la-poudriere-islamiste-64544

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…