Respekt for kulturminister Mette Bocks beslutning om at rejse til VM i Rusland

Kulturminister Mette Bock

Der er grund til at udtrykke stor anerkendelse af og stor respekt for kulturminister Mette Bock (LA), der har besluttet at tage til VM i Rusland for at støtte det danske fodboldlandshold i deres kamp mod Frankrig i den indledende pulje.

 

Det er således helt ude i hampen, når politikerkolleger fra V og K forsøger at bilde offentligheden ind, at Mette Bock derved gør sig skyldig i at blande idræt og politik.

 

Det er netop det, hun i modsætning til de politikerkolleger, der kritiserer hende, ikke gør!

 

Som hun selv siger på de sociale medier: Jeg tager til VM for at støtte de danske spillere og ikke for at støtte Putins regime! Sådan taler en seriøs politiker, som har format til at beklæde den post, hun gør.

 

Tøsefornærmede politikere gør ikke verden bedre

Naser Kahder (K), Rasmus Jarlov (K) og Micahel Aastrup Jensen (V) optræder ynkeligt og uværdigt. Politik – og slet ikke international politik – handler jo ikke om at spille tøsefornærmet og blive væk fra så det ene og så det andet.

 

Skulle vi måske også helt have holdt vores landshold hjemme og boykotte VM i Rusland? Det ville da i høj grad være at blande idræt og politik. Putin og andre totalitære statsledere skal ikke bekæmpes med de samme primitive midler, som de selv bruger. De skal bekæmpes med demokratisk åbenhed, samhandel og deltagelse i arrangementer og begivenheder, hvor mennesker mødes og udveksler erfaringer.

 

Derfor er de pågældende danske politikeres reaktion over for Mette Bock lige så tåbelig og kortsigtet som EU’s sanktionspolitik.

 

Kritikken af kulturministeren dobbeltmoralsk og hyklerisk

Tror de naive kritikere af vores visionære og modige kulturminister, at de gør verden en tøddel bedre eller mere sikker ved at blive væk fra VM i fodbold?

 

Hvis de skal være konsekvente i deres holdning, vil der efterhånden ikke være ret mange internationale sportsbegivenheder, som det officielle Danmark kunne møde op til. – I stedet for at sidde hjemme i Danmark og sole sig i egen selvretfærdighed er det da langt bedre og langt mere konstruktivt at passe sit arbejde, som Mette Bock har valgt at gøre det, nemlig ved at bakke vore idrætsudøvere op, møde verden og forsøge at få en dialog i gang.

 

Læs også
Angsten for fake news

Det er nu altid en bedre vej i politik at forsøge at bygge broer over tillidskløfter, end det er at grave dem endnu dybere. – Men jeg går da ud fra, at kulturministerens kritikere heller ikke følger en eneste VM-kamp på fjernsynsskærmen. At vise kampene fra VM i Rusland på TV over hele verden er jo da i høj grad med til at promovere Rusland, som ifølge kritikerne af ministerens tilstedeværelse ved en af Danmarks kampe i stedet skulle isoleres. Eller har vi at gøre med politikere, der er ude i et dobbeltmoralsk og hyklerisk ærinde?

 

Lad os glemme dem og i stedet nyde de spændende fodboldkampe netop som det, de er: En dyst om, hvem der de næste fire år kan kalde sig verdens bedste landshold! Det har intet at gøre med at promovere Putin og hans regime.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…