Rekordstor olieproduktion i USA

Colourbox

Amerikanske medier beretter, at USAs olieproduktion i november 2017 nåede op på over 10 millioner tønder om dagen. Dermed blev den hidtidige rekord fra 1970 på lige godt 10 millioner tønder råolie pr. dag overgået.

Rekordmeldingen kom efter offentliggørelsen af reviderede produktionstal for november.

Rusland er verdens største olieproducent

USA ligger dermed foran Saudi Arabien som verdens næststørste olieproducent (efter Rusland). Saudierne har dog efter aftale i OPEC begrænset deres olieproduktion i et forsøg på at reducere de globale lagre efter en lang periode med lave oliepriser.

Prognoser fra Det Internationale Energiagentur, IEA, forudser at den amerikanske produktion i 2018 vil nå op på 10,6 millioner tønder i gennemsnit om dagen og måske i 2019 støde Rusland fra tronen som verdens største olieproducent.

Den stigende amerikanske olieproduktion drives af boomet i amerikansk skiferolie, hvor selskaberne bruger avancerede boremetoder til at presse yderligere olie og gas ud af skiferformationer.

I Texas, den største skiferolieproducerende stat, nåede produktionen af skiferolie 780.000 tønder om dagen sidste år. Produktionen er også steget i andre stater med store skiferbassiner, herunder Colorado, New Mexico, North Dakota og Oklahoma.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…