Peberspray som værn mod ulve

Netop hjemkommet fra en længere køretur i Tyskland, bliver jeg opmærksom på at ”ulvekrigen” stadig raser i Danmark med emner som indhegning, skydning, eksport mv. af ulve.

 

I vort sydlige naboland havde jeg lejlighed til at besøge flere forretninger med salg af fritidsudstyr til motionsløbere, orienteringsløbere, campister mv. I disse forretninger var der en særlig afdeling for salg af pebersprays.

 

Den mest solgte størrelse var på 42 ml og med en længde på 120 mm og diameter 34 mm og efter sigende skulle den kunne sende en stråle af øje-,luftvejs- og hudirriterende væske på mål inden for en afstand på op til ca. 3 m. Indholdet skulle kemisk set svare til det som anvendes af politiet. Det blev kraftigt understreget- også på sprayen- at sprayen kun måtte anvendes til værn mod angribende dyr, men aldrig anvendes mod mennesker.

 

Den tilsvarende anvendelse af peberspray i Danmark kunne være løsningen på det ønske om et værn mod ulve i de egne i Danmark, hvor ulvebestanden er betydelig og aggressiv.

 

I dag er det ulovligt for private at eje og gå med en peberspray for eksempel i lommen eller en taske. Regeringen på- tænker til efteråret at fremsætte et lovforslag, der skulle lette adgangen for private til at bære og anvende en peberspray.

 

I ændringerne af ”knivloven” af 2016 blev selv lange knive (klinge længere end 12 cm) undtaget fra forbud og for kravet om tilladelse fra politiet, såfremt de anvendes i erhverv, til husholdningsbrug eller såfremt de erhverves, besiddes eller bæres til for eksempel jagt lystfiskeri eller sportsudøvelse eller til lignende anerkendelsesværdige formål. Næsten samme tekst kunne anvendes til en lov om anvendelse af pebersprays.

 

I Tyskland koster en peberspray som den ovennævnte mindre end 100 danske kroner. Det er således et billigt tryghedsskabende udstyr for natursøgende træningsaktive danskere i områder med ulve og bidske hunde.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…