Video: Dramatisk udvikling i Sverige: Grupper af ‘unge’ sætter ild til over 80 biler samtidig i flere svenske byer

Videoklip fra Nyheter Idag

Opdateret 14.8 kl 12.30 …

SVERIGE MANDAG AFTEN:En gruppe sortklædte unge mænd løber målrettet hen over en stor parkeringsplads i et højhusbyggeri. De har brændbart væske med, som de systematisk smider ind i bilerne, der begynder at brænde.

Der blev også sat ild til lastbiler, campingvogne, motorcykler, bildæk og træpaller. Andre biler blev udsat for hærværk.
Flere steder blev vejene blokerede og politiet blev angrebet med sten, skriver flere medier.
Der var også eksplosioner, skriver Nyheter Idag.
Det skete ikke kun ét sted. Det skete flere steder. Og det skete på samme tid. Det virkede meget omfattende og det virker uhyggeligt organiseret. Koordineringen kan være sket via de sociale medier.
Det var især Göteborg, der blev ramt,  i områderne Frölund og Hjälbo. Göteborg er en af de svenske byer, der har den højeste andel af ikke-vestlige indvandrere. Der er et meget radikaliseret muslimsk miljø med et stort antal tilhængere af islamisk Stat.
Men det sker flere steder i det sydvestlige Sverige – blandt andet i byer som Trollhättan, Malmø og Helsingborg.
Det lignede scener fra en krig, skriver svenske medier. Flere af dem bringer videoer af de sortklædte mænd, der sætter ild til den ene bil efter den anden.
Den svenske statsminister Stefan Löfven sagde, at det virkede uhørt organiseret og mindede om en “militær operation”. GT
Det er beboere, som har filmet det massive og tilsyneladende organiserede hærværk fra deres altaner. Katarina er en af dem. Hendes video kan ses i bunden af artiklen. I går aftes skrev hun på Facebook:

 

– Jeg så tre-fire sortklædte drenge. En af dem kastede en molotovcocktail mod en bil. Så lød der er et højt brag, siger en borger i Göteborg til avisen GT.

 

Eden på 21 år siger til Aftonbladet: De gik systematisk rundt og tændt ild til bilerne.

 

De første anmeldelser om antændte biler kom ved 21-tiden. Redningstjenesten i Göteborg oplyser, at den ved 22-tiden havde modtaget omkring 20 alarmopkald om brande.

 

– Det er hovedsageligt køretøjer, som har været sat i brand. Personbiler, nogle lastbiler, campingvogne, siger Johan Eklund fra redningstjenesten. (Ritzau/TT)

 

I Trollhättan er flere biler totalskadet af flammer. En større gruppe på cirka 40 personer menes at stå bag. Gruppen blokerede også veje og kastede sten mod politiet.

 

– Af erfaring ved vi, at den her slags brande oftere sker ugen før skolestart end i andre uger. Men det er klart, at når så meget sker lige efter klokken 21, så kan vi ikke udelukke, at det noget, som er sat i gang over internettet, siger Ulla Brehm, talsmand for politiet i regionen.

 

Der er ingen meldinger om tilskadekomne personer. Politiet har ikke foretaget anholdelser i forbindelse med sagerne, men har identificeret flere mistænkte.

 

Ved middagstid tirsdag meddelte politiet, at alle de identificerede gerningsmænd var ‘unge’ og at nogle af dem var under 18 år. forældrene til de mindreårige bliver nu kontaktet.

 

Politiet siger, at de valgte ikke at anholde gerningsmændene på gerningsstedet – dog uden at forklare hvorfor.

 

Anklagerne lyder på grov mordbrand, hærværk, optøjer og uro.

 

Politiet vil nu gennemføre tryghedsskabende foranstaltninger i områderne.

 

Se videoer her:

Video fra Frölund Torv i Göteborg:

 

Katarina Holmgrens video:

 

 

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…