Ny opfindelse skal modvirke langvarige skader ved stående arbejde

Iværksættervirksomheden Steppie har udviklet et nyt våben i kampen mod stillesiddende arbejde. Med gummibobler og zoneterapi modvirker en lille gummimåtte langvarige skader ved stående arbejde.

 

Op af kontorstolen! Sådan lyder anbefalingen, som kontoransatte har hørt igen og igen i de seneste år. Intentionerne er gode og bunder i et ønske om at minimere risikoen for livsstilssygdomme. Men lang tid på fødderne i samme stilling er også skadeligt for kroppen og kan resultere i langvarige ryg- og bensmerter samt hjerte-kar-problemer. Der er dog hjælp at hente, for en lang række anerkendte, videnskabelige undersøgelser har bevist, at aflastningsmåtter øger komforten og reducerer risikoen for sundhedsskader ved lang tids stående arbejde.

 

Iværksættervirksomheden Steppie præsenterer derfor nu sin anden opfindelse, Steppie Soft Top Mat, som er en lille, boblet gummimåtte, der giver aflastning for ben, hofter og ryg foran computeren. Sammen med virksomhedens balanceplade, Steppie Balance Board, udgør den elipseformede gummianordning fremtidens våben mod inaktivitet og stillesiddende kontorarbejde.

 

– Traditionelle aflastningsmåtter føles godt for fødderne og har også en vis effekt, men uden et dynamisk element bliver benene stadig hurtigt trætte af at stå op. Man kommer let til at læne sig skævt op ad bordet eller hænge på den ene side af hoften. Med Steppies to produkter er ben og hofter i dynamisk bevægelse, hvilket markant forlænger den tid, brugeren kan stå op ved skrivebordet, siger Gitte Toft, der er direktør i Steppie, og opfordrer til et lille forsøg:

 

– Prøv at holde begge arme vandret ud foran dig, og begynd så at bøje og strække den ene arm i albueleddet. Du vil hurtigt mærke, at armen, du holder statisk stille, bliver væsentligt hurtigere træt, end den i bevægelse gør, fordi den statiske position lukker for blodtilførslen. Det samme sker i dine ben, når du står ved et hæve-sænke-bord.

 

95 procent af alle kontorer i Danmark har investeret store summer i medarbejdernes sundhed ved at stille hæve-sænke-borde til rådighed. En investering, der ifølge talrig forskning går tabt med en række fysiske gener til følge blandt medarbejderne, hvis bordene ikke bliver brugt stående og aktivt.

 

Lyst til at bevæge fødderne

Ideen til Soft Top Mat kom på baggrund af Steppie-brugeres ønske om et blødere underlag. I stedet for en variant af balancepladen med en blød gummioverflade, udviklede ægteparret bag Steppie, Henrik Andersen og Gitte Toft, et selvstændigt produkt, der kan bruges med eller uden balancepladen – og uden fodtøj for den maksimale effekt.

 

– Materialet har en spændstighed, der gør, at boblerne puffer tilbage, når vægten lettes. Man får lyst til at bevæge fødderne og mærke boblerne presse på forskellige punkter på fodsålen. Det giver en mild form for zoneterapi, der påvirker kroppens organer, siger Gitte Toft, der er uddannet zoneterapeut.

 

Steppie udvikler, producerer og sælger balancepladen Steppie Balance Board og Steppie Soft Top Mat, der forhandles i Skandinavien, Benelux, England, Tyskland, USA, Australien og udvalgte asiatiske markeder. Via bedre udnyttelse af højdejusterbare borde nedbringer Steppie mængden af stillesiddende tid. www.steppie.dk

 

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…