Et af EU’s største lande åbner nu for at afvise FN’s migrationspagt

Italiens regering åbner nu for et nej til FN’s migrationspagt. Hvis det ender med at blive tilfældet, vil det være det hidtil største land i EU, der slutter sig til modstandernes rækker.

 

Med sine cirka 60 millioner indbyggere bliver Italien EU’s tredjestørste land, når briterne er ude.

 

Ministerpræsident Giuseppe Conti har meddelt, at hverken han selv eller andre medlemmer af den italienske regering vil deltage i FN-topmødet i den marokkanske by Marrakech den 10.-11. december. Det skriver flere aviser, blandt andet Kronen Zeitung og Die Welt.

 

Man lægger nu op til, at det italienske parlament skal træffe den endelige afgørelse om Italiens stilling til pagten. Men med holdningen i regeringen må det anses for sandsynligt, at parlamentet siger nej.

 

Italiens reelle politiske leder, den markante indenrigsminister Matteo Salvini fra partiet Lega, lægger i hvert fald ikke skjul på, hvad han mener. Han skriver kort og fyndigt på Twitter:

 

”Avanti! #NoGlobalCompact” – ”Global Compact” er betegnelsen for FN-pagten.

 

Ministerpræsident Conte gav ellers sin støtte til pagten under et besøg i FN i september. Men siden da har kritikken af pagten næsten dagligt spredt sig fra det ene land til det næste.

 

Derfor tager man afstand fra pagten

Det er ikke nogen stor overraskelse, at Italiens indvandringskritiske regering nu synes at trække over mod nej-siden.

 

En række begrundelser går igen hos de fleste af pagtens kritikere, når de skal forklare, hvorfor de tager afstand fra den:

 

Pagten fremstiller større indvandring som noget i sig selv positivt. Man taler for at øge tilstrømningen ikke bare af asylansøgere, men også af økonomiske migranter. Man lægger op til at angribe ytringsfriheden for medier, som udråbes til ”racistiske”. Og man dyrker det multikulturelle samfund.

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

 

Det er altså landets parlament, der skal træffe beslutningen. Men regeringens udeblivelse fra topmødet må siges at være et stærkt varsel om et italiensk nej.

 

Et spørgsmål hænger i luften: Hvilket land bliver det næste nej-land?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…