Berlingske er i frit fald, både når det gælder kvalitet og læsere – nu forsøger man sig med et angreb på Den Korte Avis

Berlingske taber læsere i stride strømme.

 

Bare fra 2. halvår 2016 til 2. halvår 2017 er læsertallet på hverdagsavisen faldet med hele 11.000, fra 171.000 til 160.000 (Index Danmark/Gallup).

 

Samtidig har avisen meget svært ved at få fat på de sociale medier.

 

Der laves en daglig liste over virale nyheder, hvor man måler antallet af ’sociale interaktioner’ for de forskellige medier – dvs. delinger, likes og kommentarer til de enkelte artikler.

 

Berlingske er stort set aldrig med på top 10 over samtlige medier. Den Korte Avis er derimod løbende med på top 10.

 

Berlingske minder mere og mere om mediernes svar på Damernes Magasin, der ikke kunne stå distancen i Matador.

 

Avisen reagerer da også på samme måde som Hr. Schwann i Matador: Jo mere det hele skrider, jo mere forsøger man at hævde sig ved at rakke ned på andre.

 

Stenkast

Således har Berlingske flere gange forsøgt at tale ilde om Den Korte Avis, der har haft stor succes med små ressourcer.

 

Seneste eksempel var Berlingske søndag den 27. maj. Her forsøger man at give det indtryk, at Den Korte Avis er upålidelig.

 

Det konkrete eksempel er en historie, der drejer sig om små arabiske piger, der tilsyneladende kastede sten mod en bil på vejen under en bro.

Læs også
Berlingskes dybe krise er i høj grad selvforskyldt – den hænger sammen med politisk korrekthed og fupjournalistik

 

Vi skrev, at pigernes mødre stod på gangbroen, da stenene blev kastet. Sandheden synes at være, at de stod lidt væk fra broen, da bilisten blev ramt.

 

Det får Berlingske gjort til, at vi har et større troværdighedsproblem!

 

Fra BT fik vi det indtryk, at mødrene stadig stod på broen, da den berørte bilist løb derop. Men det var måske en misforståelse.

 

Og hvad så? Det er da fuldkommen forrykt at gøre denne bagatel til problemet, sådan som Berlingske gør. Om mødrene stod på broen eller i nærheden af broen er af helt underordnet betydning.

 

Problemet er, at små piger med arabisk baggrund kaster sten fra en gangbro mod biler, mens deres mødre er i nærheden – og mødrene forsvarer dem sågar.

 

Hvad med, at Berlinske tog fat på dette såre reelle problem, sådan som Den Korte Avis gør?

Læs også
Det store Tyskland er i dyb politisk krise – Danmark må drage konsekvensen af denne nye situation

 

Hvem er mest upålidelig: Berlingske, der fortier hele historien – eller Den Korte Avis, der fortæller den?

 

Helt uhørt undlader Berlingske i øvrigt at linke til vores artikel, så læseren selv kan danne sig deres indtryk af, hvad vi skrev.

 

Muslimsk købmand i Albertslund

Dette er desværre ikke det eneste eksempel på, at Berlingske har forsøgt at mistænkeliggøre Den Korte Avis med ubehagelige og usaglige midler. Lad os tage det seneste eksempel før stenkast-historien:

 

Den 16. maj 2017 bragte vi en artikel om en muslimsk købmand i Albertslund, der ikke ville sælge spiritus.

 

Vi undlod at bringe et billede af hans forretning, da vi ikke ville risikere, at han på nogen måde blev chikaneret i forbindelse med vores omtale.

 

Læs også
Mærkelig overskrift i Berlingske giver et falsk billede af den fredelige kulturkamp, som spejderbevægelsen står for

I stedet valgte vi at bringe et billede fra en anden del af Albertslund – den slags brede lokalbilleder via Google Map bruger vi jævnligt.

 

Så blev vi ringet op af en Berlingske-journalist. Hun havde angiveligt haft en anden muslimsk købmand i røret, der påstod, at det nye billede gjorde det muligt at lokalisere hans forretning.

 

Vi forklarede omhyggeligt journalisten, hvordan sagen hang sammen. Vi havde ikke det fjerneste kendskab til, at det nye billede på nogen måde kunne genere en anden muslimsk købmand, som det blev hævdet.

 

Vi havde jo netop brugt billedet for at undgå at genere den første muslimske købmand.

 

Ikke desto mindre serverede Berlingske en kæmpestor historie om købmand nummer 2, der slyngede anklager ud mod vores avis.

 

Man lavede en historie, der ikke eksisterede – man ignorerede simpelt hen vores detaljerede forklaring. Og ikke nok med det: Man omtalte vores helt igennem solide artikel som ”falsk nyhed” på avisens forside!

 

Læs også
Italien: Et økonomisk og politisk vakkelvorent land – banker i dyb krise

Det er dybt underlødig journalistik.

 

Undersøgelse

I artiklen fra i søndags fik Berlingske også lige henvist til en undersøgelse, der skulle vise, at Den Korte Avis har lav troværdighed.

 

For det første er denne undersøgelse uholdbar i sin metode (vi forklarer gerne nærmere om nødvendigt).

 

For det andet blev undersøgelsen gennemført kort efter, at ekstreme kredse havde ført en massiv hetzkampagne mod avisen på Facebook for at ramme os på pengepungen. Denne hetzkampagne blev flittigt fulgt op af de konkurrerende medier.

 

Vi indgik for fire år siden i en måling, hvor man blandt andet spurgte læserne af netaviser, hvilken troværdighed de tillagde deres avis. Den Korte Avis havde tårnhøj troværdighed blandt sine læsere.

 

Når man befinder sig i et dybt hul, som Berlingske gør i dag, får man næppe meget ud af at svine andre til. Det virker sølle og ubehageligt.

Læs også
Om knap tre uger kan EU gå fra krise til regulært kaos

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2014/vi-satte-berlingske-pa-prove-i-tre-dage-avisen-serverer-eklatante-fejl-og-fordrejninger/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…