Politisk korrekte studerende stiller skandaløse krav – og universitets ledelse bøjer sig for dem

Foto: Københavns Universitet

Det måtte jo ske.

 

Det var trods alt for meget at håbe på, at krænkelsesideologien ikke fik tag i danske studerende.

 

Nu har den så holdt sit indtog efter at tre jurastuderende har klaget til fakultet.

 

Krav om at studerende må ikke klæde sig ud som indianere og mexikanere

De har krævet, at de indledende rus-uger for nye studerende støvsuges for ”krænkende” udklædninger som ”indianer” og ”mexicaner”.

 

Hermed lægger et forkælet, selvbevidst og tilsyneladende stærkt, dansk millenium-segment sig lige i slipstrømmen af det amerikanske ditto, der har haft held til at etablere trigger-warnings og safe-spaces på en række amerikanske universiteter for ikke at blive mødt med uønskede udsagn og holdninger.

 

Det absurde krav, der burde være blevet afvist prompte.

 

De tre forkælede unge burde være afvist med en svirpen om, at rusfester med tema-udklædning falder langt uden for krænkelses-skiven.

 

Ikke desto mindre har Københavns Universitet valgt at imødekomme kravet.

 

Universitets ledelse bøjer sig

Således udtalte prodekan Stine Jørgensen til dr.dk, at Københavns Universitet har en forpligtelse til sikre, at aktiviteter i forbindelse med studiestart ikke krænker nogen.

 

Læs også
Facebook truer med lukning af Trykkefrihedsselskabets side for at nævne Tommy Robinsons navn

Derfor skrev man fluks til alle tutorer med en henstilling om, at man hurtigst muligt ”…ser på alle udklædningskategorierne igen med henblik på at sikre, at temaerne lever op til fakultetets værdier om diversitet og ikke-diskrimination”.

 

Det var, ifølge Stine Jørgensen, ”nødvendigt at gøre tutorerne opmærksomme på at nogle af temaerne kan virke anstødende og krænkende. Som offentligt universitet skal vi sørge for, at der ikke er nogen, der føler sig diskriminerede eller stødt” udtaler hun til dr.dk.

 

Man skulle ellers mene, at det i udgangspunktet er meget inkluderende at klæde sig ud som en anden etnicitet end sin egen.

 

En skandale

Men selv når man ser bort fra det paradoksale i KU´s udmelding, er universitetets følgagtighed en skandale: Det kan aldrig være et universitets opgave at sørge for, at de studerende ikke føler sig stødt.

 

Tværtimod: Det er på de højere læreranstalter, at de unge for alvor skal have rokket ved deres umodne og forudfattede meninger og rystes af andre måder at tænke og se tingene på.

 

At blive stødt på manchetterne er en del af det at blive voksen og kan være den største øjenåbner for lærdom og dannelse. Og det bør derfor også være ethvert universitets fremmeste opgave at sikre, at de unge udfordres på deres indskrænkethed.

Læs også
Ytringsfrihedens endeligt i Canada

 

I stedet får disse forkælede og beskyttede millenium-børn nu lov til at bestemme over de voksne og diktere, hvad der skal forbydes på det, der burde være det fineste af vore universiteter.

 

Det er et fatalt knæfald for barnagtig forkælelse og afgrundsdyb uvidenhed i den politiske korrektheds uhellige navn.

 

Det ligger snublende nær at drage en parallel til det knæfald de politisk korrekte i årtier har foretaget for islams særkrav.

 

I begge tilfælde er frygten for at blive betragtet som politisk ukorrekt langt mere styrende for adfærden end den nøgterne overvejelse af, hvad der rigtigt og forkert. Og i begge tilfælde er kulturens og dermed demokratiets deroute og udslettelse en direkte konsekvens.

 

Aia Fog, Formand for Trykkefrihedsselskabet

 

www.trykkefrihed.dk

Læs også
Facebook: Mere regeringsstyret censur

 

Mobil/Cell: + 45 28 96 40 24

[email protected]

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…