Mohammed blev set som ’mønsterindvandrer’, og han blev ven med en lokal erhvervsmand – men så tog tingene en uhyggelig drejning

Arkivfoto af asylansøgere/Youtube

Mohammed Omran A. kom til Tyskland med den enorme asylbølge i september 2015.

 

Han hævdede, at han var af syrisk herkomst. Men det havde myndighederne svært ved at bedømme, fordi han kom uden papirer – som masser af andre migranter, der søgte lykken i Tyskland.

 

Trods tvivlen om, hvad hans baggrund egentlig var, fik han dog lov at blive i Tyskland. Under Angela Merkels regering uddelte man opholdstilladelser med rund hånd.

 

Mohammed blev dog ikke anerkendt som flygtning. I stedet fik han såkaldt tålt ophold. Det vil sige, at han fik lov til at blive i Tyskland indtil videre. Måske fordi hjemlandet ikke ville tage imod ham. Eller måske, fordi man skønnede, at det her og nu var farligt for ham at rejse tilbage til Syrien.

 

Mohammed blev indkvarteret på et asylcenter i byen Horb am Neckar (Baden-Württemberg). Og han kom på sprogkursus.

 

”Præmieflygtning”

Dengang var mange tyskere ivrige for at vise deres gode vilje over for migranter. Lokalbefolkningen stod med åbne arme, og Mohammed charmede sig ind i deres hjerter.

 

Hans sproglærer, Eden Volohonsky, siger til Bild: ”Fordi mange her hedder Mohammed, kaldte vi ham Omran. Han er venlig, positiv og sød.”

 

Han var tilsyneladende også kvik. Han lærte sig angiveligt tysk på et halvt år. Sproglærer Volohonsky kalder ham ”en præmieflygtning, en lodretstarter”. Han hjalp også til i lokalområdet.

 

Lokalavisen ”Schwarzwälder Bote” udråbte ham til det store eksempel på vellykket integration i år 2016.

 

Pot og pande med velhaver

Læs også
Hun gjorde alt, hvad hendes muslimske kæreste krævede, men én ting nægtede hun – så slog han hende ihjel

I 2017 flyttede Mohammed hen i nærheden af en velhavende lokal ejendomsmægler, der omtales som Michael R.

 

Også denne ejendomsmægler faldt for den unge mand, der måske-måske ikke kom fra Syrien. Michael R. var aktiv i det lokale flygtningearbejde.

 

Den 27-årige Mohammed tog sig af den lungesyge Michael R. Han udførte også noget håndværksarbejde på huset.

 

Folk konstaterede, at de to tilsyneladende meget hurtigt blev venner.

 

Det endte med, at Mohammed flyttede ind i en lejlighed i den velhavende ejendomsmæglers hus – med en lav husleje. Også det blev set som et lysende eksempel på, hvor godt Mohammed blev integreret, og hvor stor en berigelse han var for lokalsamfundet.

 

Den politiske korrekthed tillod ingen form for skepsis eller mistænksomhed over for migranten, der så hurtigt blev pot og pande med velhaveren.

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

 

 

 

 

 

 

 

 

Han hilste aldrig

Men pludselig, kort efter indflytningen, giftede Mohammed Omran A. sig med en syrisk kvinde. Det hed sig, at hun kom fra den tyske by Reutlingen, og at de to havde lært hinanden at kende i Tyskland.

 

Læs også
Ursula på 87 år, arbejdede stadig og var elsket af alle – nu er hun død og en afghaner udpeget som hendes morder

Brylluppet gav de lokale beboere en første antydning af, at Mohammed måske ikke helt var den mønsterindvandrer, som de havde udråbt ham til.

 

En nabo siger til Bild: ”Brylluppet var så larmende, at naboer ringede til politiet.”

 

Nu opdagede de omkringboende også, at Mohammed aldrig hilste. Han var demonstrativt ligeglad med dem. Han kom bare fra sit arbejde i et firma, der sælger biludstyr, og gik hurtigt ind i det hus, hvor ejendomsmægleren havde stillet en bolig til rådighed.

 

Selv om han var blevet udråbt til at være velintegreret, knyttede han ikke mange personlige kontakter i lokalsamfundet.

 

Konen bar tørklæde og forlod sjældent huset

Naboer kunne konstatere, at ægteparret ofte skændtes højlydt. Den flinke unge mand var ikke længere til at få øje på.

 

Tilsyneladende levede konen i en meget traditionel muslimsk kvinderolle. Hun forlod stort set ikke huset. En nabo fortæller Bild: ”Konen gik med tørklæde, vi så hende næsten ikke. Derimod gloede hendes mand efter alle forbipasserende piger.”

Læs også
Blodigt kultursammenstød: 17-årig afghansk flygtning behandlede 16-årig kæreste som sin ejendom og endte med at dræbe hende

 

Mohammeds forvandling var påfaldende. Men folk havde jo deres eget at passe, så mange lagde ikke for alvor mærke til, at ’mønsterindvandreren’ måske havde en anden dagsorden, end man gik og troede.

 

Fængslet for mord

Men så kom chokket.

 

Lørdag den 3. november blev ejendomsmægler Michael R. fundet død i sit hjem. Mohammed Omran blev anholdt og sigtet for mord.

 

Han har indtil videre afvist anklagen. Politiet erklærer sig derimod sikker på, at han er skyldig. Mohammed sidder nu i varetægtsfængsel.

 

Om en domstol erklærer ham skyldig, ved man jo ikke. Men hvis det sker, krakelerer billedet af den velintegrerede mønsterindvandrer fuldstændig.

 

Læs også
Det skændige mord på Nedim Yasar udstiller, hvor forrykt den politiske korrekthed er

I så fald kan der melde sig en mistanke om, at han helt bevidst har smisket sig ind i lokalsamfundet, og at han har gået efter at komme inden for i varmen hos den velhavende ejendomsmægler – for derefter at myrde ham og måske berige sig.

 

Solidarisk eller naiv?

Men der er stadig dem i lokalsamfundet, der holder fast i, at han er en model for vellykket integration. Det gælder således sproglærer Eden Volohonsky:

 

”Jeg ville være målløs, hvis Omran virkelig havde gjort det.”

 

Solidaritet med en velmenende migrant? Eller bare politisk korrekt naivitet?

 

https://www.bild.de/regional/stuttgart/stuttgart-aktuell/unternehmer-57-in-baden-wuerttemberg-getoetet-bekannter-in-u-haft-58356466.bild.html

 

https://www.bild.de/bild-plus/news/inland/news-inland/der-nette-fluechtling-und-der-millionaer-warum-endete-

diese-freundschaft-mit-ein-58390662.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…