Meget svag udlændingepolitik: Merkels ny regering vil lukke flere migranter ind og sende færre ud

Omsider ligger der nu et politisk grundlag for en tysk regering bestående af de konservative i CDU/CSU og socialdemokraterne i SPD.

 

Nu skal en urafstemning blandt SPD’s medlemmer afgøre, om partiet skal gå med. Merkels CDU/CSU er parat.

 

Udlændingepolitikken er en afgørende del af aftalen. For dem, der ønsker en stram linje, er der meget lidt opmuntring at hente.

 

Der er udsigt til en særdeles svag tysk udlændingepolitik. Den ny regering lægger op til at lukke flere migranter ind og sende færre ud.

 

Det er vel ret beset ikke så overraskende. Når Angela Merkel, som skabte asylkatastrofen i 2015-2016, danner regering med de ekstremt politisk korrekte socialdemokrater, kan det næsten kun gå galt.

 

Lettere adgang for ikke-vestlige migranter

Den ny koalition vil gøre det meget lettere for ikke-vestlige migranter at få et arbejdsvisum i Tyskland. Og der er ret uklare krav til, hvem der skal kunne få et sådant visum.

 

Resultatet kan blive en kraftigt stigende tilstrømning.

 

Ganske vist tales der om at de ikke-vestlige migranter skal kunne henvise til, at de har et konkret arbejde, inden de kommer ind.

 

Men det blødes kraftigt op med formuleringer om, at dette gælder som en ”rettesnor”. Og som det videre hedder: ”Som regel” skal der være en konkret arbejdsplads. Det giver store muligheder for omgåelse.

 

Afviste asylansøgere får lov at blive

Læs også
Ursula på 87 år, arbejdede stadig og var elsket af alle – nu er hun død og en afghaner udpeget som hendes morder

Samtidig skal det gøres lettere for afviste asylansøgere at få uddannelse og arbejde.

 

I Danmark taler man om, hvordan man kan sende dem hurtigt hjem. I Tyskland vil man gøre det meget svært at få dem sendt hjem.

 

Det sker, selv om man jo også i Tyskland har opdaget, at en meget stor del af asylansøgerne har meget dårlige forudsætninger for at klare sig på det tyske arbejdsmarked.

 

Dette handler ikke om økonomiske realiteter, men om politisk korrekthed.

 

Man vil videreføre bestemmelser, der giver en afvist asylansøger mulighed for at afslutte en påbegyndt uddannelse i Tyskland.

 

Og ikke nok med det: Efter tre års faglig uddannelse får den afviste asylansøger yderligere to år til at komme i gang med et arbejde. Altså sammenlagt op til fem år, hvor man slipper for at rejse hjem.

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

Efter sådan et forløb er det meget svært at gennemføre en hjemsendelse. Tyskland kan da også kun opvise yderst ringe resultater, når det gælder hjemsendelser – bortset fra europæere fra Balkan.

 

Familiesammenføringer

På et enkelt punkt ser billedet dog lidt anderledes ud: familiesammenføringer for krigsflygtninge med midlertidig beskyttelse. Det har Den Korte Avis tidligere været inde på.

 

Den gamle Merkel-regering stillede disse familiesammenføringer i bero på ubestemt tid. Dog bortset fra folk i en særlig vanskelig situation.

 

Nu vil man i stedet indføre et loft: Fremover skal der kunne gives familiesammenføringer til højst 1.000 migranter om måneden.

 

Her ligger en vis begrænsning, som også har været bragt ind i den danske debat.

 

Men det er altså ikke en stramning i forhold til den gamle Merkel-regerings politik. Og loftet over familiesammenføringerne gælder udelukkende for folk på midlertidig beskyttelse – typisk krigsflygtninge.

Læs også
Sådan bruges moskeer til at undergrave demokratiet

 

Almindelige flygtninge bevarer fuldt ud retten til familiesammenføring.

 

Samlet set er der ikke megen inspiration at hente for dansk udlændingepolitik i det tyske regeringsgrundlag. Det skulle da være inspiration til, hvordan man ikke skal gøre det.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article173291387/GroKo-Einigung-Das-wollen-Union-und-SPD-in-der-Zuwanderungspolitik-aendern.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…