Langt over tusinde personer er i år blevet stoppet ved grænsen og nægtet indrejse i Danmark – nu forlænger regeringen den midlertidige grænsekontrol

Foto: Gunner Hede

Langt over tusinde personer, helt præcist 1.504, er siden 1. januar i år og til og med 10. september blevet stoppet ved den dansk-tyske grænse og nægtet indrejse.

 

I samme periode er 85 menneskesmuglere afsløret ved grænsekontrollen, fremgår det af Rigspolitiets ugentlige indberetninger om effekten af den midlertidige grænsekontrol.

 

Sidste år blev i alt 2.348 personer afvist ved grænsen og nægtet indrejse, medens 89 personer blev grebet på fersk gerning som menneskesmuglere.

 

Nu har regeringen besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol med endnu et halvt år.

 

Inger Støjberg: Nødvendigt af hensyn til Danmarks sikkerhed

Det nuværende grundlag for den midlertidige grænsekontrol udløber den 11. november i år, men den er fortsat nødvendig for blandt andet at imødegår terrortruslen mod Danmark, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V):

 

“Det er lykkedes regeringen at bringe indrejse- og asyltallet ned på et lavt niveau, og det glæder jeg mig over,” skriver Inger Støjberg i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Når det er sagt, så er der stadig en alvorlig terrortrussel mod Danmark og et væsentligt pres på Europas ydre grænser. Derfor mener regeringen, at grænsekontrollen er nødvendig for at værne om Danmarks sikkerhed.”

 

Den danske regering orienterede den 12. oktober EU-Kommissionen og de øvrige Schengenlande om sin beslutning.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…