Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

Foto: CBD

Snakken om cannabis er en debat, der nok aldrig nogensinde vil stoppe. I Danmark er det ikke lovligt hverken at dyrke eller sælge cannabis, men til gengæld er det lovligt med cannabis-olier som CBD, der ikke indeholder stoffet THC.

 

I flere lande har cannabis længe været lovligt, og vi skal ikke mange år tilbage, før vi så den første stat i USA åbne op for lovligt salg af cannabis. Inden dette måtte cannabis udelukkende bruges til medicinske formål, men det må man stadig ikke i Danmark.

 

Det skal der dog laves om på, hvis det står til foreningen Aktive Kvinder i Sæby, der vil sætte fokus på at lovligøre cannabis som et sundt alternativ til medicin. De får derfor besøg af aalborgenseren Tom Gregersen, der benyttede sig af ulovlige midler, for at få fat på medicinsk cannabis til sin femårige datter.

 

Det er blandt andet denne historie, som Tom Gregersen vil tale om til foredraget, hvor han allerede giver en lille forsmag.

 

”Jeg var fuldstændig uforstående overfor, hvorfor min lille pige skulle fyldes med præparater som lykke-medicin. Efterhånden stod det lysende klart for mig, at jeg var nødt til at gøre noget,” fortæller Tom Gregersen.

 

Cannabis-olie har gavnlige effekter for helbredet

Mens Tom Gregersens datter og mange andre mennesker har haft positive og gavnlige effekter af medicinsk cannabis, så er der også masser af gavnlige effekter ved den lovlige cannabis-olie, som man kan købe i Danmark.

 

Benytter man sig af CBD-olien, som ikke har det euforiserende stof THC i sig, så kan det både være med til at reducere stress, ligesom forskning også har vist, at det kan være med til at bekæmpe depression. På denne måde kan brugeren slippe for at skulle fylde kroppen med lykkepiller og andre skadelige produkter.

 

CBD-olien har ligeledes en beviselig effekt på at være rigtig godt til folk, der lider af diabetes. Olien har nemlig nogle antiinflammatoriske egenskaber, der går ind og bekæmper de problemer der er i bugspytkirtlen, som påvirker mængden af insulin der produceres.

 

Cannabis-olie er naturligvis ikke et mirakelmiddel, der går ind og kurerer alt, men det har en masse gavnlige helbredsmæssige effekter, som den almene dansker kan bruge i hverdagen. Olien indeholder både masser af fiber samt proteiner, ligesom den har en lang række af de vigtigste vitaminer, som kroppen har brug for.

 

Det er også vigtigt at understrege, at man ikke bliver hverken skæv eller høj af at benytte sig af cannabis-oli. Olien må nemlig kun sælges uden stoffet THC i Danmark. THC er det stof, der giver den euforiserende følelse i kroppen.

Læs også
Holdningskorrigerende tøj har til hensigt at afhjælpe smerter i ryggen
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…