Italien lokker med skattefrihed til pensionister – også danske pensionister

Italien lover massive skattelettelser for at lokke pensionister, herunder fra de øvrige EU-lande, til landets solrige sydlige regioner.

 

Danske pensionister, der drømmer om en tilværelse under sydlige himmelstrøg og samtidig ønsker at undgå den danske brandbeskatning af selv beskedne pensioner, vil snart kunne snart drage fordel af et forslag fra den nye italienske regering.

 

Den italienske avis La Repubblica kan oplyse, at regeringen bestående af 5-Stjernebevægelsen og Liga-partiet håber at kunne vende den kroniske befolkningsnedgang i Italiens sydlige regioner ved at lokke folk til at bosætte sig der med løfte om skattefrihed i 10 år.

 

Sardinien, Sicilien og Calabrien

Ideen er lanceret af Liga og man vil i første omgang fokusere på Sardinien, Sicilien og Calabrien.

 

Forudsætningen for skattefriheden er, at pensionister bor mindst 6 måneder om året i de pågældende regioner, og tankegangen er at pensionisternes forbrug vil bidrage positivt til den lokale økonomi.

 

Høj arbejdsløshed og mangel på jobs betyder, at ”Mezzogiorno” har svært ved at tiltrække og fastholde folk i den erhvervsaktive alder, men med det ”grå guld” stiller sagen sig anderledes.

 

Pensionister med en rimelig økonomi kan se frem til godt vejr, fantastisk mad og ejendomme, der kan købes til spotpriser.

 

Målrettet landsbyer og småbyer

Initiativet vil blive målrettet mod byer og landsbyer med befolkninger på mindre end 4.000, der har lidt et befolkningsfald på 20 procent eller mere i det sidste årti.

 

Byerne skal påvise, at de er velkørende, med anstændigt gadebelysning, et effektivt system til håndtering af affald, velholdte parker og – formentlig afgørende for målgruppen – med adgang til tidssvarende sundhedsydelser.

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

Tanken er at lokke ikke alene udlændinge og italienere fra den rige nord, men også italienere, der er flyttet i udlandet. Lignende lavskatte- eller nulskatordninger, der tilbydes af lande som Portugal og Malta, har vist sig meget populære hos mange italienere.

 

Ældre italienere er også strømmet til destinationer som De Kanariske Øer, Mellemamerika og Cypern for at finde et sted i solen og lavere leveomkostninger.

 

Mange italienere, der bor i den nordlige del af landet, kom oprindeligt fra syd og flyttede i 50’erne, 60’erne og 70’erne til Norditalien for at finde arbejde.

 

Det vurderes, at i de sidste 16 år har 1,8 millioner mennesker forladt det sydlige Italien for at finde job og et bedre liv. Italiens nationale statistikbureau, ISTAT, vurderer, at hvis der ikke gøres noget vil yderligere en million flytte fra Mezzogiorno inden år 2065.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…