Iraner slap for udvisning til hjemlandet, fordi det ville være farligt for ham – kort efter sendte han glade feriehilsner fra … Iran

Illustration via samnytt.se

I Sverige har der været stor ballade om en gruppe mennesker, der er kommet til landet som såkaldt uledsagede flygtningebørn. De fleste af dem fra Afghanistan.

 

Myndighederne afgjorde, at de ikke var berettiget til asyl og derfor skulle sendes tilbage.

 

Men ’flygtningebørnene’ lavede kæmpemæssige protester på især et torv i det indre Stockholm. Her blev der brugt voldelige metoder – en politimand blev forsøgt myrdet med kniv.

 

Selv om de fleste var afghanere, var gruppens talsmand iraneren Amir Nabizadeh. Han var meget effektiv til at skabe opmærksomhed omkring gruppens krav.

 

De kaldte sig ’uledsagede flygtningebørn’, men mange af dem var ifølge myndighederne voksne. De kunne derfor behandles efter normale asylprocedure, og de fik besked på at rejse hjem.

 

På ferie i hjemlandet

Men det endte med, at politikerne gav efter for det enorme pres, som de protesterende lagde på dem – med Amir Nabizadeh i spidsen.

 

Sverige er jo Sverige. Folk med alle de rigtige meninger gav deres kraftige støtte til, at de skulle have lov til at blive. Og det fik de så. De fik en amnesti, så de ikke behøvede at rejse.

 

Også talsmanden Amir Nabizadeh kunne blive i Sverige. Det hed sig, at han ville være i fare, hvis han blev sendt tilbage til Iran.

 

Alligevel har han for nylig besøgt sine forældre i Irans hovedstad Teheran. Herfra sendte han så glade feriehilsner på Twitter.

 

Læs også
Tandteknikeren Bernt Herlitz afslørede ‘asylbørns’ sande alder – nu er han selv stillet for retten

 

 

 

 

 

 

 

 

Men der var intet om, at hans sikkerhed skulle være truet ved, at han var tilbage i Iran.

 

Han meddelte dog sine venner, at han foretrak at bo i Sverige. Så han ville snart slutte opholdet i Teheran.

 

Læs også
Flygtninge og asylansøgere trækker os rundt ved næsen med pas-svindel og ferie i de lande, de er flygtet fra

Det synes således højst tvivlsomt, om Nabizadeh reelt var på flugt.

 

Derimod er der ingen tvivl om, at han hellere ville have adgang til goderne i det svenske samfund end at vende permanent hjem til Iran.

 

Falsk alder

Men det er ikke den eneste afsløring af ’flygtningebarnet’ Amir Nabizadeh.

 

Nabizadeh blev også taget under lup af politikeren Hanif Bali. Han er medlem af Rigsdagen for Moderaterna, Venstre søsterparti, og han har selv indvandrerbaggrund.

 

Bali undersøgte en række opdateringer, som ’flygtningebarnet’ tidligere har lagt på de sociale medier. Hans konklusion var, at Nabizadeh afslørede sig selv som meget ældre, end han har påstået.

 

Ifølge Bali er iraneren hele 23 år, og han må derfor have opgivet falsk alder i forbindelse med sin asylansøgning. Hvis det er tilfældet, kan det koste iraneren hans opholdstilladelse.

Læs også
Uledsagede flygtningebørn udløser brandalarm for sjov – men ’straffen’ er absurd

 

Men Nabizadeh siger, at han ikke er bekymret for, at det skal ske. Det forstår man godt.

 

Han har hidtil været i stand til at trække de svenske myndigheder rundt ved næsen. Og hvorfor skulle det ikke lykkes for ham igen?

 

Selvbetjening

Det er langt fra kun i Sverige, at den slags problemer eksisterer. Den Korte Avis har flere gange omtalt debatterne om flygtninge, der bare rejser på ferie i det hjemland, hvor de skulle forestille at være i fare.

 

Hvis folk er flygtninge, skal de ikke have mulighed for at opholde sig i hjemlandet. Og omvendt: Hvis de godt kan vende tilbage til hjemlandet, skal de ikke være flygtninge hos os, men rejse hjem.

 

Asylsystemet er ikke selvbetjening.

 

Læs også
De bliver kaldt ‘flygtningebørn’, men det krævede to politipatruljer for at få standset deres vold på et asylcenter

https://samnytt.se/afghanledaren-halsar-svenskar-hemifran-har-i-teheran-finns-allt/

 

https://samnytt.com/kalla-afghanska-talespersonens-uppehallstillstand-kan-rivas/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…