I stedet for bygninger burde man fjerne paraboler fra ghettoen!

Privat

Mange indvandrere vil gerne bo nær andre fra hjemlandet – det giver dem tryghed. Det gjorde danskere også, da de for 100 år siden emigrerede til USA og andre lande. De var dog hurtigere til at integrere sig, og der var ikke mange familiesammenføringer. Unge danske mænd giftede sig ofte med lokale piger i deres nye hjemland. Religion spillede ikke den store rolle.

 

Som indvandrer er det vigtigt at lære sproget og sætte sig ind i det nye lands kultur, og det sker ikke via paraboler, der sender TV på arabisk eller andre sprog fra deres gamle hjemland. Det ville være godt for indvandrerbørn at følge med i børneudsendelser på dansk TV, så sproget kom glidende ind. Også indvandrerkvinder, der ikke kommer meget ud, burde se dansk TV.

 

Mange indvandrere taler stadig dårligt dansk efter mange år i Danmark, hvilket kan skyldes, at man i hjemmet og blandt venner udelukkende taler hjemlandets sprog. Hvis man fulgte med i dansk TV, ville man ikke blot lære sproget bedre og hurtigere men også lære om dansk kultur og blive bedre integreret. Jeg ville gøre tilsvarende, hvis jeg flyttede til et andet land!

 

Statsminister Løkkes yndlingsserie Matador kan bruges igen!

Da den royale indvandrer og familiesammenførte kronprinsesse Mary blev forlovet med kronprins Frederik i 2003, fik hun overrakt serien Matador, så hun kunne lære om vor nyere historie. Vi kunne sende Matador i klubber for indvandrere.  Jeg tror, de både vil kunne lide den og lære af den!

 

I Gellerup og andre indvandrerområder er der mange paraboler vendt mod Mellemøsten. Det ville hjælpe på deres integration, hvis de fulgte danske TV udsendelser. I dag lever mange i deres hjemlands ’atmosfære’, der blot er flyttet til Danmark. Det nytter ikke at rive boliger ned i ghettoen og flytte folk, hvis parabolerne flytter med.

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…