Herning har altid været byen, hvor trådene knyttes igennem rigtigt mange år. Systuerne og senere de store fabrikker, kom så småt igang efter 2. Verdenskrig.
Hermed kom der til at stå Made in Herning på meget tøj fra inderst til yderst, og med eksport til den ganske verden.
Stort set alle unge piger og kvinder dengang og mange år frem, havde en symaskine eller en strikke maskine ved hånden. Det blev til 600 små og større spindende virksomheder i Midtjylland.
Man skal huske på, at hele det Midtjyske område var en snurrende maskine, hvor Ikast og Hammerum også havde sin store del af sy- og strikkeeventyret. Senere viste det sig, at de indlagte akkorder ved maskinerne, havde sin dårlige virkning på helbreddet for de hårdt arbejdende kvinder. Men arbejdsskader dengang, skulle bare skjules så godt som muligt.
Men priserne på arbejde kunne ikke holde, og dermed var en stor æra i Midtjylland, på vej ud til billigere sylande, som Polen og senere Ukraine. Det hele kan opleves på et særdeles levende museum i Herning.
På Herning Tekstil Museum i den tidligere Herning Klædefabrik, har man skabt særdeles levende rammer fra tiden, hvor mange tråde blev knyttet i området. Mange fra andre dele af landet, kaldte det for den golde hede. Det var så slet ikke tilfældet, og det kan nu opleves med en masse elektronik i Vestergade i Herning. Her får man igen et glimrende indtryk af, hvilket godt stof kvinderne her var gjort af.