Herning Tekstilmuseum i helt nye klæder

Herning har altid været byen, hvor trådene knyttes igennem rigtigt mange år. Systuerne og senere de store fabrikker, kom så småt igang efter 2. Verdenskrig.
Hermed kom der til at stå Made in Herning på meget tøj fra inderst til yderst, og med eksport til den ganske verden.

 

Stort set alle unge piger og kvinder dengang og mange år frem, havde en symaskine eller en strikke maskine ved hånden.  Det blev til 600 små og større spindende virksomheder i Midtjylland.

 

Man skal huske på, at  hele det Midtjyske område var en snurrende maskine, hvor Ikast og Hammerum også havde sin store del af sy- og strikkeeventyret. Senere viste det sig, at de indlagte akkorder ved maskinerne, havde sin dårlige virkning på helbreddet for de hårdt arbejdende kvinder. Men arbejdsskader dengang, skulle bare skjules så godt som muligt.

 

Men priserne på arbejde kunne ikke holde, og dermed var en stor æra i Midtjylland, på vej ud til billigere sylande, som Polen og senere Ukraine. Det hele kan opleves på et særdeles levende museum i Herning.

 

På Herning Tekstil Museum i den tidligere Herning Klædefabrik, har man skabt særdeles levende rammer fra tiden, hvor mange tråde blev knyttet i området. Mange fra andre dele af landet, kaldte det for den  golde hede. Det var så slet ikke tilfældet, og det kan nu opleves med en masse elektronik i Vestergade i Herning. Her får man igen et glimrende indtryk af, hvilket godt stof kvinderne her var gjort af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Stormagasinet Magasin fylder 150 år – læs Dines Bogøs spændende beretning og se alle billederne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Gammel Estrup tilbyder juleforløb for asylbørn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Børnehavebørn forvandles til drabelige riddere på Gammel Estrup

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…