Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

Collage med foto fra anden sammenhæng samt modelfoto

En praktiserende læge i Wien var i gang med at undersøge en patient. Pludselig blev døren til konsultationsværelset sparket op.

 

En 40-årig syrisk mand med langt skæg trådte ind i rummet og begyndte at råbe.

 

Det viste sig, at han var aggressiv over, at lægen ikke ville skrive en fup-erklæring, der fritog ham for at deltage i nogle kurser for asylmodtagere.

 

Lægen, der selv har irakisk baggrund, bad manden om at gå. Så knaldede den aggressive syrer sin knytnæve ind på hans kind.

 

Lægen løb hen bag sit skrivebord og ville ringe til politiet. Men inden han nåede det, fik han et nyt slag på overkæben og til sidst endnu et slag i nakken.

 

Heldigvis kom andre patienter til og overmandede syreren, inden det gik helt galt. Politiet kom til stede og modtog lettere modvilligt lægens anmeldelse.

 

Koster rundt med personalet

Østrigs største avis, Kronen Zeitung, bringer beretningen. Avisen har talt med sundhedspersonale på flere klinikker i Wien.

 

En klinikassistent siger, at dette overfald på lægen nok er ekstremt – men at man jævnligt oplever problemer med aggressive flygtninge.

 

En del asylmodtagere kræver, at lægen skriver dem en lægeerklæring, så de kan slippe for at deltage i integrationsaktiviteter. Og hvis de ikke får den, fører det jævnligt til vold og fornærmelser.

 

De vrangvillige asylmodtagere har ikke lyst til at deltage i kurser og samtaler, der gør det lettere for dem at komme ind i det østrigske samfund. Lægen må bare sørge for, at de kan slippe.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

I nogle tilfælde har de allerede pjækket fra kurserne. Men de skal bruge lægeerklæringen til at bekræfte, at de blev væk på grund af sygdom.

 

De vil ikke have kurser. De vil have asyl og penge. Og hvis lægen ikke skriver en sygeerklæring, brokker de sig voldsomt eller går ligefrem over til korporligheder.

 

En del af dem ser sundhedspersonalet som folk, der skal betjene dem, og som de kan koste rundt med. (Dertil kommer et ukendt antal læger, der skriver erklæringer ud fra en politisk korrekt holdning).

 

Foretrækker læger med arabisk baggrund

Kronen Zeitungs kilder siger, at der er kommet en ny og mere rå tone med de mange, der er strømmet til under den store asylkrise siden 2016.

 

For de kvindelige klinikassistenter er der særlige problemer. Indvandrermændene vil ikke tale med dem. De vil have fat i en mandlig læge.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Det overbelaster systemet, fordi lægen hele tiden skal bruge tid og kræfter på at tale med de pågældende. Taberne er de almindelige østrigske patienter, som får længere ventetider.

 

Hvis lægen ikke skriver en sygeerklæring, vælger mange af flygtningene at skifte til en anden læge. Det rygtes hurtigt, hvilke læger der gør, som man beder dem om, uden at stille spørgsmål.

 

Ifølge en klinikassistent er ”læger med arabisk baggrund” de mest populære.

 

Derfor er integrationen en fiasko

Kronen Zeitungs reportager giver et indblik i, hvorfor integrationen er en fiasko i stort set alle europæiske lande.

 

Flygtningene er i de fleste tilfælde meget fremmede over for det samfund, de kommer til. Nogle bliver integrerede, men mange ønsker det ikke. De vil have det ny land til at hjælpe dem med at leve deres eget liv i deres egne parallelsamfund.

 

Svage og naive politikere har givet dem mulighed for det.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

http://www.krone.at/1707299

 

http://www.krone.at/1707857

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…