Blodigt kultursammenstød: 17-årig afghansk flygtning behandlede 16-årig kæreste som sin ejendom og endte med at dræbe hende

Instergram

En 16-årig østrigsk pige, der omtales som Michelle F., blev kæreste med en 17-årig afghansk flygtning. Han omtales som Saber A. Sidste år lærte de hinanden at kende via Facebook.

 

For at være i nærheden af pigen flyttede Saber A. sidste år til hendes hjemby Steyr i det nordlige Østrig.

 

Han begyndte i en læreplads, men det holdt tilsyneladende ikke længe. I stedet tilbragte han megen tid sammen med Michelle.

 

Men de to skændtes stadig oftere, fortæller familien til den store østrigske avis Kronen Zeitung.

 

Tilsyneladende bundede disse skænderier i, at hans kvindesyn var stærkt præget af hans muslimske baggrund.

 

Han kontrollerede kæresten meget kraftigt og forbød hende at have kontakt med andre unge mænd. ”Han behandlede Michelle som sin ejendom og levede for vores penge,” lyder det fra familien.

 

Derimod gjorde han selv, hvad der passede ham. I sidste uge kom de to tilsyneladende op at skændes, fordi han havde bedraget hende med en af hendes veninder. Men torsdag blev de endnu engang forsonet. Hun gav ham en ny chance.

 

Det blev fatalt for hende.

 

Dræbt med kniv i ryggen

I søndags kom Saber på besøg i Michelles hjem.  De sad inde på hendes værelse.

 

På et tidspunkt ville moderen kigge ind for at se, om alt var i orden. Men hun havde meget vanskeligt ved at få døren op. Avisen Heute beretter, at den var spærret af en kasse.

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

 

Men moderen fik presset sig ind i værelset, og her mødte der hende et frygteligt syn: Datteren lå på gulvet i en blodpøl.

 

Kæresten Saber var der ikke. Vinduet stod åbent, og han var tilsyneladende flygtet den vej ud. Han efterlod hende død eller døende på værelset.

 

Senere undersøgelser af pigen har vist, at hun var blevet stukket bagfra med en kniv. Den trængte ind i ryggen og ramte hendes lunge. Hun forblødte.

 

”Enten melder du dig selv – eller også melder jeg dig”

Politiet satte en intens jagt ind på den 17-årige afghaner. Cirka to døgn efter mordet blev han anholdt i Wien.

 

Politiet havde sporet hans mobiltelefon til Wien, hvor han tidligere har boet. Men inden man nåede at fange ham, kontaktede han selv politiet og blev anholdt.

 

Læs også
Hun gjorde alt, hvad hendes muslimske kæreste krævede, men én ting nægtede hun – så slog han hende ihjel

Kronen Zeitung skrev i første omgang, at han tilsyneladende havde opgivet flugten på grund af politiets intense efterforskning. Men siden kunne avisen fortælle en anden historie:

 

Den myrdedes søster kendte en 23-årig mand fra det kriminelle miljø i Wien. Han bad folk i miljøet hjælpe med at finde Saber. Og det gav resultat.

 

En mand, der forfalsker pas og andre ID-papirer, fik besøg af Saber A. Tilsyneladende ville denne have et falsk pas for at komme hurtigt ud af landet. Men forfalskeren kunne identificere ham ud fra de informationer, han havde fået.

 

Han stillede Saber A. over for valget: ”Enten melder du dig selv til politiet, eller også melder jeg dig.”

 

Dette ultimatum fik så Saber til selv at melde sig hos politiet. Han blev anholdt mistænkt for mord på Michelle F.

 

Levede på tålt ophold

Siden er der kommet en række yderligere oplysninger frem om Saber A.

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

 

Han kom til Østrig i foråret 2016 ved hjælp af menneskesmuglere. Han fik afslag på sin asylansøgning, men blev alligevel ikke sendt tilbage.

 

Det hænger tilsyneladende sammen med, at han også har begået et mord i Afghanistan. Han vil derfor risikere dødsstraf, hvis han vender hjem.

 

For at beskytte ham mod det, har han fået lov til at blive i Østrig. Han lever i landet på såkaldt tålt ophold – en situation, vi herhjemme kender fra flere af de personer, der fremover skal placeres på øen Lindholm.

 

I februar 2018 blev Sabers tålte ophold forlænget med to år til 2020. Hvis politiets materiale holder stik, har han udnyttet denne mulighed til at slå en østrigsk pige ihjel.

 

Samtidig har han udsigt til en langt mildere straf, fordi han kommer for retten i Østrig og ikke i Afghanistan. Og han kan regne med en særlig mild ungdomsstraf, fordi han angiveligt er under 18 år.

 

Stor vrede på sociale medier

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

I Østrig er det ligesom i andre europæiske lande:

 

Granvoksne mandlige asylansøgere og forbrydere insisterer på, at de kun er 17 år, fordi det giver lettere adgang til asyl og en mindre straf, hvis de begår forbrydelser. De får ungdomsrabat.

 

Det synes at vrimle med ”17-årige” i de europæiske retssale.

 

Saber A. kan derfor højst få en fængselsdom på 15 år. Og han bliver ikke hjemsendt for at afsone.

 

Han behandlede Michelle, som mange kvinder behandles i Afghanistan: som sin ejendom, der bliver holdt nede med vold.

 

Men hans straf bliver ikke som i Afghanistan. Den bliver af den langt blødere europæiske slags.

 

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

I avisernes kommentarspor og på de sociale medier har mordet på Michelle udløst en stormflod af forargelse og forbitrede protester.

 

Indlæg efter indlæg retter skytset mod den slappe udlændingepolitik, som især tidligere har været ført i landet, og mod et retssystem, der efter manges mening er alt for hensynsfuldt over for brutale forbrydere.

 

Almindelige østrigere er vrede over det blodige kultursammenstød, der har udspillet sig i deres land.  De vil ikke have et afghansk Østrig. De vil have et frit og humant Østrig, der er i stand til at forsvare sig.

 

https://www.krone.at/1824774

 

https://www.krone.at/1824470

 

https://www.krone.at/1823858

 

https://www.krone.at/1824690

 

https://www.heute.at/oesterreich/oberoesterreich/story/Mord-Steyr-Muenichholz-Saber-Akhondzada-Freund-versperrte-Zimmer-der-16-Jaehrigen-mit-Kasten-55016292

 

https://www.heute.at/oesterreich/oberoesterreich/story/Bei-Verurteilung-muss-Taeter-Strafe-hier-absitzen-40212392

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…