En gruppe ’venligboere’ arrangerede fællessang med flygtninge, så man kom hinanden ved – der var bare et lille problem …

Modelfoto/Colourbox

I Stuttgart har man en ”velkommencafé”. Den skal skabe kontakt mellem tyskere og asylansøgere. Bag cafeen i bydelen Möhringen står folk, som vi i Danmark ville kalde ’venligboere’.

 

Cafeen har taget forskellige initiativer for at fremme integrationen – dog uden den store succes. Men så fik man en ny idé.

 

Man ville lave et arrangement med et kor, der kalder sig ”det internationale kor”. Her skulle der være fællessang mellem tyskere og asylansøgere, så man på den måde kom hinanden ved.

 

Man uddelte en brochure på tre asylcentre med en venlig invitation til at deltage i fællessangen.

 

Man havde virkelig gjort sig umage. Blandt andet ville man synge ”Mester Jakob” og blande nogle arabiske ord ind i teksten, så de tyske deltagere kunne lære noget arabisk.

 

Men da dagen oprandt, hvor fællessangen skulle finde sted, viste der sig et lille problem: Ikke en eneste asylansøger dukkede op …

 

De følte åbenbart ingen trang til at synge sammen med tyskere.

 

”Det er vores skyld”

Men som gode politisk korrekte mennesker skyndte arrangørerne at give sig selv skylden for, at det ikke fungerede.

 

Som lederen af arrangementet sagde: ”Brochuren var kun på tysk, måske var det en fejl.”

 

Men det var nu nok ikke bare brochuren, der væltede arrangementet. ”Velkommencafeen” har gjort andre forsøg, der heller ikke faldt så heldigt ud.

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

 

På et tidspunkt arrangerede man sig med et ugentligt møde mellem lokale beboere og asylansøgere i en kirke. Men asylansøgerne tabte interessen, så arrangørerne opgav.

 

Så lavede man et nyt fælles arrangement, hvor asylansøgere kunne komme og lære tysk. Men heller ikke det havde den store interesse.

 

Men ’venligboerne’ i Stuttgart vil under ingen omstændigheder konkludere, at disse fiaskoer tyder på en ringe interesse for at blive integreret blandt asylansøgerne.

 

Efter deres opfattelse er det tyskerne, der må blive bedre til at lære, ”hvordan disse mennesker har det”.

 

Nu vil lederen af ”velkommencafeen” overveje nye initiativer.

 

Massiv kritik

Læs også
“På besøg i indvandrerghetto så jeg butikscenter uden julepynt men med korancitater og halal”

Det er ikke nemt at være ’venligboere’. Det er jo noget absurd at blive ved med at lave arrangementer, der falder til jorden – bare fordi man gerne vil føle sig god.

 

Men indtil videre ser det ud til at fortsætte. Venligboere er vilde med godhed. Derimod har de det svært med virkeligheden.

 

Til gengæld er mange andre tyskere vågnet op til den nye virkelighed, som tilstrømningen fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande har skabt.

 

Næsten 400 af disse har kommenteret på en artikel om fællessangen i den store borgerlige avis Die Welt (der igen bygger på en artikel i Stuttgarter Zeitung).

 

Stort set alle kommentarerne fra læserne af Die Welt er kritiske og hovedrystende over for ’venligboerne’ i Stuttgart.

 

Typisk gør man op med deres naivitet og tendens til hele tiden at give sig selv skylden for problemerne.

 

Læs også
Radikalisering af Sverige: Muslimske børn drikker ikke vand på skolen, fordi det er “kristent”

Dette opgør med den politiske korrekthed breder sig hastigt i den tyske befolkning.

 

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.stuttgart-moehringen-fluechtlinge-fehlen-beim-singen-mit-fluechtlingen.10846ccc-04a1-4c2f-983d-25ea7e95eec0.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…