Terror i Strasbourg: Myndighederne slører drabsmands baggrund – kaldes bare radikaliseret

Opdateret 8.50 …

Frankrig har lukket sine grænser, efter et terrorangreb tæt ved det populære julemarked i den franske by Strasbourg.

 

Angrebet fandt sted ved otte-tiden tirsdag aften, hvor en mand skød omkring sig med en automatriffel og dræbte tre personer og såre tolv, rapporterer internationale medier.

 

Han er onsdag morgen fortsat på fri fod og jagtes nu af flere hundrede politifolk.

 

Det er således lykkedes ham at undslippe på trods af, at han i to omgange var i skudveksling med franske politifolk og sikkerhedsstyrker, og han er formentlig selv såret.

 

”Han kæmpede to gange med vore sikkerhedsstyrker,” oplyste den franske indenrigsminister Christophe Castaner sent tirsdag aften.

 

Han oplyste videre, at tre hundrede mand fra sikkerhedsstyrkerne nu er sat ind i jagten.

 

Politiet siger, at de ved, hvem manden er.

 

Men af en eller anden grund har de franske myndigheder alligevel hverken opgivet navn eller signalement på den mand, sikkerhedsstyrkerne i øjeblikket jager. Kun hans alder med en oplysning om, at han er født i Strasbourg.

 

Desuden bliver det oplyst, at han har tilknytning til radikaliserede miljøer. Men hvilke miljøer får vi ikke at vide.

 

Ifølge Reuters har han været i fransk politis søgelys i længere tid som en formodet trussel mod den offentlige sikkerhed.

 

Den mistænkte står på en liste over radikaliserede personer, som politiet holder øje med, siger Lotte Mejlhede fra Bruxelles på TV2 News.

 

Der er 26.000 personer på listen, som har begået kriminalitet. Desuden har de kontakter til radikaliserede miljøer.

 

Men de kan i årevis flyve under politiets radar og så pludselig dukke frem som gerningsmanden fra Strasbourg, sagde Lotte Mejlhede.

 

Var efterlyst i forbindelse med et røveri

Der er tale om en 29-årig mand, som var kendt af de franske sikkerhedsstyrker som en mulig terrortrussel.

 

Han var i forvejen efterlyst i forbindelse med et røveri. Da politiet tirsdag morgen i den forbindelse opsøgte ham på hans adresse i bydelen Neudorf, var han forsvundet, oplyser den franske TV-station BFM TV.

 

Under ransagningen af hans lejlighed fandt politiet blandt andet granater, og tirsdag aften opfordrede myndighederne beboerne i Neudorf til at holde sig inden døre.

 

Den franske præsident Emmanuel Macron, som tirsdag aften deltog i et krisemøde med sine ministre, tweete efter angrebet, at hele nationen føler med Strasbourg, ofrene og deres familier.

 

Skyderiet fandt sted på en af Strasbourgs centrale torve, Place Kléber, tæt på Strasbourgs populære julemarked, der er en stor turistattraktion, og ligeledes tæt på Europa-Parlamentet.

 

To år efter angrebet på Berlins Julemarked

Det er nu anden gang, at en terrorhandling har fundet sted i forbindelse med et julemarked

 

Den 19. december 2016 ved ligeledes otte-tiden af om aftenen, blev Berlins Julemarked udsat for et terrorangreb, da en lastbil kørte gennem en folkemængde på julemarkedet i Berlin-bydelen Charlottenburg.

 

Her blev tolv personer dræbt og 49 såret.

 

”Vi må antage, at dette er et terrorangreb,” udtalte den tyske forbundskansler Angela Merkels umiddelbart efter angrebet.

 

Lastbilen var blevet kapret, og bilens oprindelige polske chauffør blev fundet skudt i bilen førerrum.

 

Kapreren og terroristen, den 24-årige tuneser Anis Amri, slap væk og flygtede til Italien, hvor han den 23. december blev dræbt under en skudveksling med politiet i Milano.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…