Det syder og bobler i Sverige: Seerne kårer Sverigedemokraternes leder som vinder af valgdebat i TV

Jimmie Åkesson (skærmprint fra valgvideo)

Sverige går til rigsdagsvalg den 9. september i år. Der er stor spænding om udfaldet, fordi vælgerne er i kraftigt opbrud.

 

De førhen ekstremt politisk korrekte svenskere erkender nu mere og mere, at udlændingepolitikken har ført Sverige ud i et morads.

 

Det fremgår af TV-seernes reaktion på en partilederdebat i svensk TV (SVT) søndag.

 

Ifølge seerne blev Sverigedemokraternes leder Jimmie Åkesson debattens vinder. Det fremgår af en måling foretaget af Novus for SVT.

 

Åkesson ”sagde sandheden”

Debatten var inddelt i fire emner: Job og velfærd. Lov og orden. Indvandring. Klima og miljø.

 

På to af emnerne klarede Åkesson sig ifølge seerne bedst af blandt partilederne. Det var ”lov og orden” og ”indvandring”.

 

I begge tilfælde fik han 30 procent af seernes stemmer. Den hyppigste begrundelse var, ifølge netavisen Fria Tider, at Åkesson ”sagde sandheden”.

 

Det siger ikke så lidt om, hvor meget svenskerne har flyttet sig i deres holdning til indvandring og kriminalitet. Virkeligheden er simpelt hen blevet for påtrængende.

 

Åkesson fik desuden en andenplads i forhold til ”job og velfærd”, mens han blev nummer fire på ”klima og miljø”.

 

Den næstbedste vurdering fra seerne fik det konservative Moderaternas leder Ulf Kristersson.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Löfvén blev mødt med hånlatter

Derimod gik det åbenbart rigtig skidt for den socialdemokratiske leder og statsminister Stefan Löfvén. Löfvéns bedste placering hos seerne var en tredjeplads i ”job og velfærd”.

 

Socialdemokratiet i Sverige har forsøgt at virke lidt strammere i udlændingepolitikken. Men det er temmelig svagt og hjælpeløst. Man har langt fra foretaget den samme drejning som det danske søsterparti.

 

Løfvén mødte sågar hånlatter undervejs i debatten:

 

Der blev spurgt til, hvorfor udenlandske voldtægtsmænd sjældent bliver udvist. Det fik ham til at væve om ”lønmodtagernes stilling på arbejdsmarkedet” …

 

Katastrofevalg

Socialdemokratiet står til et katastrofevalg.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Man kan vel ikke helt udelukke, at de svenske vælgere endnu engang gribes af konfliktskyhed, når valgdagen oprinder. Men denne gang kommer det til at holde meget hårdt for partiet.

 

En fuldkommen hovedløs og uansvarlig udlændingepolitik har påført det svenske samfund så dybe skader, at de synes uoprettelige.

 

De socialdemokratiske partier i Europa er i dyb krise. Engang havde det svenske parti en enestående magtposition – men det bliver formentlig historie den 9. september.

 

http://www.friatider.se/kesson-vann-debatten-s-ger-sanningen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…