Der vil blive begået mange flere islamiske terrorangreb i de kommende år – men ordet ’islam’ bliver fortiet

Terroristen ligger død på jorden (Foto: Twitter via Daily Mail)

Så skete det igen. En terrorist med islamisk baggrund angreb uskyldige borgere. Denne gang drejede det sig om mennesker, der hyggede sig på et julemarked i Strasbourg.

 

To personer er dræbt, og derudover er én erklæret hjernedød. Tolv blev såret, heraf de seks alvorligt.

 

Gerningsmanden Cherif Chekatt råbte ”Allahu Akbar”, da han skød. Han var kendt af myndighederne som kriminel og som en mand, der blev oplært i radikal islam, mens han sad i fængsel.

 

Medierne leverede hurtigt en omfattende dækning af disse begivenheder. Det gjaldt også de danske. Men der blev næsten ikke sagt noget om islam i den forbindelse. Man talte kun i vage vendinger om gerningsmandens forbindelse til ”radikale miljøer”.

 

Mod slutningen af dagen kunne man dog på dansk TV høre enkelte henvisninger til Chekatts islamiske baggrund. Men der blev mildt sagt ikke ruttet med disse oplysninger. Til trods for, at hans terrorhandling ikke kan forstås uden at inddrage radikal islam.

 

De politisk korrekte journalister vil ikke støde muslimer ved at fortælle, at folk dræbes i islams navn. Og de vil ikke risikere at blive ildeset blandt folk med de rigtige meninger ved at nævne sammenhængen mellem terror og islamisk fundamentalisme.

 

Så man bruger i stedet vage vendinger om ”radikaliserede miljøer”.

 

450 radikale islamister løslades

Der vil komme mere terror. Og der vil komme mere af den slags skønmaleri fra myndigheder og medier.

 

Ikke mindst Frankrig har udsigt til fortsat at blive hårdt ramt. Foreløbig er 240 personer blevet dræbt ved islamiske terrorangreb i landet.

 

Om kort tid vil 450 radikale islamister blive løsladt fra de franske fængsler. 450! Man tør næsten ikke tænke på den død og ulykke for almindelige borgere, der kan følge i kølvandet på dette.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

De franske sikkerhedsmyndigheder kæmper en hård kamp for at hamle op med terrortruslen. Men presset på dem er enormt.

 

Man har 26.000 navne stående i et kartotek over folk – overvejende med muslimsk baggrund – der udgør en sikkerhedsrisiko (”Fiche S”). Af disse anses hele 10.000 som stærkt radikaliserede.

 

Det skaber en voldsom overbelastning af sikkerhedssystemet – og dermed en øget risiko for, at nogle terrorforsøg lykkes, som det var tilfældet i Strasbourg.

 

Alligevel præges debatten af fortielser.

 

En universitetslektor med fine teorier

Onsdag aften antog denne sløring af virkeligheden nærmest komiske former, da TV2 News havde et interview med en universitetslektor.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Studieværten ville gerne have hans forklaring på, at Frankrig er særlig hårdt plaget af terrorangreb.

 

Lektoren kastede sig ud i fine teorier om den udvikling, som har præget Frankrig i de senere år. Han talte blandt andet om, at en række af de institutioner, der traditionelt har bundet Frankrig sammen, nu smuldrer. Han nævnte blandt andet partierne, fagbevægelsen og kirken.

 

Det var bestemt interessant at høre på. Der var bare ét problem: Det duede ikke som forklaring på, at Frankrig er særlig hårdt ramt af terror.

 

Lektoren fortav fuldstændig, at stort set alle tidens terrorhandlinger i Frankrig og Europa begås af muslimer!

 

Derfor havnede han i nogle analyser, der kunne være interessante bidrag til at forstå sider af det franske samfund i dag. Men de kunne ikke forklare, hvorfor Frankrig er så hårdt plaget af terror.

 

Parallelsamfund og religiøse regler

Én afgørende forklaring ligger ellers lige for: Frankrig har en meget stor muslimsk befolkning, og en betydelig del af denne befolkning danner enorme parallelsamfund specielt i byernes forstæder.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Mange i disse parallelsamfund vender ryggen til det franske samfund og lever deres eget liv. En del bliver præget af radikal islam, som prædikes af stærke grupper i disse forstæder. Nogle ender som terrorister.

 

Disse kredse ønsker et samfund, der er indrettet efter islams regler i en meget bogstavelig form. Koranens ord er lov. Profeten Muhammeds ord er lov.

 

Her taler vi ikke om religion i vores forstand. Vi taler om, at religiøse regler bruges til at diktere indretningen af samfundet.

 

Den islamiske lov (shariaen) er forbundet med ekstrem fjendtlighed over for de frie vestlige samfund. Og ofte betragtes det som en pligt, at man bekæmper dette frie samfund.

 

For en gruppe muslimer bliver dette vejen til terror.

 

Sådan kan det blive ved

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

Så når Frankrig er så hårdt plaget af terror, hænger det i høj grad sammen med, at landet har en meget stor muslimsk befolkning, og at en del af denne befolkning lever i et miljø, der give gode betingelser for islamisk radikalisering.

 

Det fortsætter under præsident Macron. Mere end nogen fransk præsident har han forsøgt at erstatte debatten om de reelle problemer med flagrende politisk korrekte floskler.

 

I anledning af terrorangrebet i Strasbourg, vil han selvfølgelig spille med musklerne. Men intet tyder på, at han vil få bedre styr på den islamiske indvandring og parallelsamfundene.

 

Sådan kan de franske myndigheder blive ved med at tale om terror uden at tale om indvandring og islam.  Og sådan kan både franske og danske medier gøre det samme.

 

Og sådan kan terrorhandlinger blive ved med at martre Frankrig.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…