Den berygtede Iqra Friskole står til at miste millionstort statstilskud – nu prøver skolen at løbe fra trådene til Hizb ut-Tahrir

Arkivfoto fra en anden sammenhæng (Foto: Steen Raaschou)

Samtlige piger var klædt i de traditionelle muslimske dragter med tørklæder, da lærere og elever fra den berygtede muslimske Iqra Friskole i går demonstrerede foran Undervisningsministeriet.

 

Selv helt små elever bar store tunge islamiske tørklæder, som man kan se på indslaget fra TV2 Lorry

 

Skoleelever i dagens Danmark!

 

Skolen har gennem længere tid været under skærpet tilsyn fra Tilsynet for Undervisning og Kvalitet for blandet andet at være under indflydelse fra Hizb ut-Tahrir og for rod i økonomien.

 

Det har resulteret i, at Tilsynet i december meddelte skolen, at man overvejer at fratage skolen sit årligt statstilskud, der i 2017 var på 24,7 millioner kroner, samt at skolen ikke får udbetalt statsstøtte i januar måned.

 

Tilsynet vil først træffe sin endelige afgørelse, når det har vurderet de svar, skolens ledelse har på de kritikpunkter, der er rejst.

 

Bestyrelsesformanden: Vi har intet med Hizb Ut-Tahrir at gøre

Svarene fra skolen ledelse blev i går afleveret i forbindelse med demonstrationen foran Undervisningsministeriet.

 

”Vi har gjort rigtigt meget ud af at vise, at skolen er fri og uafhængig, som har været et af kritikpunkterne af skolen tidligere. I forhold til økonomien har vi fået rettet op på de ting, der skal rettes op på, og det kommer også til at ske fremadrettet,” forklarede bestyrelsesformand Abdullah-Lifa til TV2 i forbindelse med demonstrationen’

 

”Hizb ut-Tahrir har ingen indflydelse på skolen. Hverken på ledelsen eller bestyrelsen,” understregede han.

 

Den hidtidige bestyrelse, der er blevet beskyldt for at være under indflydelse af Hizb ut-Tahrir, er nu blevet erstattet af en ny, lyder det fra den konstituerede skoleleder, Abbas Khan.

Læs også
Skandale: Politimand truede dansk far, der protesterede mod rabiate islamister, men holdt hånden over islamisterne

 

”Den nye bestyrelse består af forældre, hvor det før var en forening, som sad på magten. De har ændret på rigtigt meget,” siger han til TV2.

 

Skolens elever blev undervist i Jihad

Skolens tidligere leder, Ahmed Salale, har været aktiv på internettet mede spredning af propagandamateriale fra Hizb ut-Tahrir.

 

Det har i høj grad smittet af på skolen, hvor eleverne blandt andet er blevet undervist i jihad

 

Således fremgår det af Tilsynets brev i december til skolen, og som Berlingske har fået aktindsigt i, at:

 

”Derudover fortalte to af eleverne, at de nu undervises i jihad, og at de normalt ikke sidder blandet dreng/pige, men at det kun er, når styrelsen er på besøg, at de sidder blandet,” står der blandt andet i brevet til Iqra Privatskole.

 

Læs også
Hizb ut-Tahrir raser over burkaforbud: ”Kun Allah har ret til at påbyde og forbyde”

Forlod bestyrelsen i protest mod Hizb ut-Tahrir

Ligeledes i december sidste år trak to af skolens bestyrelsesmedlemmer sig. Det var den tidligere bestyrelsesformand, Marwan Cheikh og et andet bestyrelsesmedlem, Ghazwan Cheikh-Youssef, som begge havde fået nok af Hizb ut-Tharir sympatier i både bestyrelsen og forældrekredsen.

 

I et brev til Tilsynet skrev de blandt andet, at ”Vi kan ikke længere stå inde for, at skolen drives efter de danske værdier, som bør gælde på en skole, der drives efter friskoleloven.”

 

De to tidligere bestyrelsesmedlemmers advokat, Laue Traberg Smidt, siger lige ud til Berlingske, at:

 

”Jeg kan bekræfte, at mine klienter er af den overbevisning, at Hizb ut-Tahrir er i fuld gang med at overtage Iqra Privatskole.”

 

Tilsynet: Vi har ikke tillid til skolen

Undervisningsministeriet og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vil på baggrund af skolens redegørelse i løbet af en uges tid beslutte, hvorvidt skolen skal fratages sit statstilskud eller forsætte med at få det.

 

Læs også
Kaos på muslimsk skole med sortklædte fædre, der smed dansk leder ud – nu mister den skolen alle rettigheder

Det er dog tvivlsomt, om Iqra Privatskole redder skærene og beholder sit statstilskud. Tilliden skolen er i bund.

 

Således sagde Styrelsens vicedirektør, Susanne Clausen til Berlingske den 20. december, at:

 

”Vi skal overbevises om at have taget grundlæggende fejl i vores vurdering. At vores vurdering bygger på forkerte faktuelle forhold. Det er ikke nok at komme og sige, at man vil ændre tingene. For vi har ikke tillid til det lige nu.”

 

Iqra Privatskole, som ligger på Hermodsgade på Nørrebro i København, er med sine omkring 550 elever landet største muslimske friskole.

 

Får skolen frataget sit statstilskud og dermed i realiteten lukket, bliver skolen den tredje muslimske friskole, som regeringen fratager sit statstilskud.

 

Det er tidligere i slutningen af 2017 sket for Al-Salem Skolen i Odense og den muslimske Nord-Vest Privatskole i Københavns nordvest kvarter. De er nu begge lukket.

 

Læs også
Muslimsk friskole med tråde til Hizb ut-Tahrir får 21,7 mio. om året i statsstøtte – men nu slår myndighederne til

Og det vil efter al sandsynlighed også ske for Iqra Privatskole.

 

https://www.tv2lorry.dk/artikel/partner/tv2dk/friskole-kan-miste-millionstoette-hizb-ut-tahrir-har-ingen-indflydelse

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…