De kommunale overenskomstforhandlinger er brudt sammen – det er lønnen der skiller

– Vi står stadigvæk rigtig langt fra hinanden. Vi har desværre stået over for en modpart, der har stået helt stejlt på en række af vores kerneområder, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau.
Han har savnet konkrete udspil fra kommunerne.

 – Vi står i den lidt vanvittige situation, at vi end ikke har fået et lønudspil fra kommunerne på skrift, siger han.
De kommunale overenskomstforhandlinger er brudt sammen, bekræfter Dennis Kristensen, der er formand for fagforbundet FOA. 

 

Det er lønnen, der skiller, skriver FOA’s blad.

 

Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), som er chefforhandler for Kommunernes Landsforening, forklarer til TV2 News, at kommunerne ikke kan være lønførende til skade for dansk konkurrenceevne.

 

– Vi har tilbudt at lægge os lige op af det private forlig med lønstigninger. Men vi er mødt af krav om lønstigninger på over 9,1 procent, siger Michael Ziegler.

 

Ifølge Anders Bondo Christensen, der har forhandlet med Michael Ziegler på de kommunalt ansattes vegne, står parterne langt fra hinanden.

 

Onsdag er der deadline, hvis en af parterne ønsker at varsle en konflikt. I så fald begynder konflikten med udløbet af den nuværende overenskomst 1. april.

 

Som regel findes der et gennembrudsforlig på det statslige område først. Derefter er der en ramme, som der kan arbejdes ud fra i de øvrige forhandlinger i regionerne og kommunerne.

 

Det har besværliggjort forhandlingerne, at den statslige overenskomst endnu ikke er på plads.

 

– Det har ikke gjort det nemmere, at vi ikke har haft et statsligt forlig at læne os op ad, siger Anders Bondo Christensen.

 

Søndag klokken 15 begyndte overenskomstforhandlingerne mellem kommunerne og Forhandlingsfælleskabet, der repræsenterer cirka 564.000 ansatte i de 98 kommuner og de fem regioner.

 

Både topforhandler for kommunerne Michael Ziegler og chefforhandler for Forhandlingsfælleskabet Anders Bondo Christensen udtrykte før forhandlingerne optimisme om at nå frem til et forlig.

 

Læs også
Partierne forhandler om tidligere pension til nedslidte – samtidig er antallet af pensionister i fuld beskæftigelse steget til det dobbelte

Det er ikke lykkedes, hvorfor forhandlingerne nu er brudt sammen.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…