Illegale migranter strømmer over Middelhavet – Europas ydre grænser er hullede som en si og Italien i knæ

Det er især Italien, der ligger i forreste frontlinje i den masseindvandring fra især Afrika til Europa. Det var den bølge, som den tyske forbundskansler Angela Merkel gav startskuddet til i september 2015 med bemærkningen:”Wir schaffen das.” – “det klarer vi”.

 

Og noget tyder på, at strømmen over Middelhavet af illegale migranter fortsat ingen ende vil tage.

 

Således viser tallene for januar, at der er sket en kraftig stigning i antallet i forhold til december 2017.

 

”Antallet af migranter, der er ankommet til Italien i januar via den centrale Middelhavsrute er nået over 4.800, og det er det dobbelte antal i forhold til den forrige måned, hvor smuglernes aktiviteter var hæmmet af kampe og dårligt vejr,” rapporterer Frontex, der er EU’s fælles ydre grænsekontrol, i sin seneste rapport.

 

Blandt de største grupper var der 1.312 eritrianere, 763 tunesere, 279 pakistanere og 252 nigerianere, men også libyere er i stor stil begyndt at dukke op, skriver det italienske nyhedsbureau ANSA i sin engelsksprogede udgave.

 

Antal indvandrere steget med over to hundrede procent

Sidste år landede lidt over 171.000 illegale migranter i Italien, hvilket er lidt færre end i 2016, hvor antallet nåede op på 181.000.

 

Og det kan mærkes i støvlelandet.

 

Alene fra 2002 og til starten af 2017 er antallet af indvandrere i Italien steget med 270 procent, og fra at udgøre 2,38 procent af befolkningen i 2002 udgjorde migranterne 8,33 procent i starten af 2017, skriver det britiske nyhedsbureau Breitbart.

 

Alene i juli måned sidste år opholdt der sig over 200.000 mere eller mindre illegale migranter i Italien, og det har kølnet italienernes holdning til flygtninge.

 

Og det er især ungdommen, der protesterer.

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

 

Således viste en meningsmåling for nylig, at 65 procent af unge under 35 år har et meget negativt syn på flygtninge samtidig med, at den ene meningsmåling efter den viser, at italienerne har mistet tilliden til EU på grund af de åbne grænsers politik, skriver Breitbart.

 

Så hvad angår holdningen til de åbne grænser er der i hvert fald her et område, hvor danskere og italienere har samme syn på sagen.

 

Her kan du læse mere:

 

http://www.ansa.it/english/news/general_news/2018/02/13/frontex-italy-disagree-on-migrants-2_a1a453a0-6ff3-42d6-b48c-c2bae7bff87e.html

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…