Algerensning af fliser – så nemt er det

Fliser før og efter algerens

Er det nogle år siden, du fik lagt dine nye fliser? Måske er de ikke så pæne mere, men derimod præget af tidens tand og de alger, der ofte sætter sig og skaber en grøn hinde på flisernes overflade. Det er så ærgerligt at se de pæne fliser blive grimme og triste. Der er dog noget, du kan gøre for at få fliserne pæne igen. Du kan få professionelle fagfolk ud og give fliserne en algebehandling. Det vil få dem til af fremstå næsten nye igen.

 

Hvor gror algerne?

Alger findes på mange forskellige materialer – især ser vi dem omkring vores hus på træ, sten, facader, tage og flisebelægninger. De sætter sig på træ selvom det er behandlet og finder vej alle steder, hvor der er fugtigt og ikke for solrigt. Algerne lægger sig som et grønt slør over de materialer de gror på, og får dem til at se beskidte og snuskede ud.

 

Hvorfor kommer algerne?

Algerne trives i sådan et klima, som vi har i Danmark. De har virkelig gode levebetingelser, når vejret er fugtigt og ofte decideret vådt. Når overflader ligger i skygge og derfor er længe om at tørre, vil algerne brede sig. De er utrolig hårdføre og kan sagtens klare lange perioder uden fugt. Så kan det se ud som om, at de forsvinder, men i det øjeblik der kommer regn igen, vil de igen vækkes til live.

 

Bestil en algebehandling

Den letteste måde at komme af med algerne er ved at bestille en algebehandling af fagfolk, som er vant til at arbejde med algefjernelse. De er i besiddelse af det rigtige værktøj og kan dermed bekæmpe algerne effektivt. Algebehandlingen foregår ved at algerne sprøjtes med en væske, som kvæler dem. Når det er gjort imprægneres flisebelægningen, så den ikke er modtagelig for algevækst et stykke tid frem over.
Læs mere på Ingen-alger.dk

 

Husk finishen

Behandlingen mod alger foregår som sagt ved, at man sprøjter væske ud på fliserne. Ligger fliserne op ad et stort vinduesparti kan det ikke undgås at ruderne bliver snavsede. Når du har fået behandlet fliserne, er det derfor en god ide også at få vasket ruderne, så hele terrasseområder tager sig lækkert og velholdt ud.
Læs mere på as-polering.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…