99 procent af skolens elever er indvandrere – der er masser af vold mellem børn, lærere og forældre, og nu har man hyret sikkerhedsvagter

Ghettoskole er ved at gå op i limningen - elver tæsker løs på alt alt og alle (Arkivfoto fra en helt anden skole)

Eleverne er kun mellem seks og tolv år. Men en del af dem er allerede så brutale, at lærerne ikke tør gribe ind, når der er konflikter.

 

Sådan er situationen på Spreewald-skolen i bydelen Berlin-Schönewald. Nu har skolens ledelse besluttet at hyre et vagtselskab til at sørge for ro og orden.

 

”Inden for det seneste år er volden taget så meget til, at vi har været nødt til at gøre det,” siger skoleleder Doris Unzeitig til BILD.

 

”Chokerende voldsparate”

Skolen er en ”brændpunktskole”, som man kalder det. 99 procent af eleverne har indvandrerbaggrund. 93 procent af forældrene er på overførselsindkomst.

 

Sidste år var der mere end 30 voldsepisoder. Elever gik løs på andre elever og på lærere. Forældre dukkede op og greb fat i en eller anden elev, der efter deres opfattelse havde generet deres eget barn.

 

Sikkerhedsvagterne har skabt mere ro, og derfor hilses de velkommen af mange elever og deres forældre.

 

Vagterne har virkelig haft noget at se til. En af dem siger til BILD: ”Det er chokerende, hvor voldsparate disse elever er allerede i grundskolen.”

 

Elev stak kniv i maven på lærerinden

Andre skoler i Berlin har ligeledes hyret vagtselskaber. De sørger for, at medarbejderne kan kommunikere både på tysk, tyrkisk og arabisk.

 

Men disse uhyrlige tilstande taler Angela Merkel og andre politikere ikke om.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Det er i det hele taget ikke ufarligt at være skolelærer i Tyskland. I begyndelsen af marts stak en elev i 2. klasse sin lærerinde med en kniv i maven. Det skete i byen Nimburg.

 

Skolens ledelse og de lokale myndigheder har forsøgt at dysse sagen ned.

 

Men det er den berørte lærerinde meget vred over. Hun siger: ”Jeg lider stadig under angrebet og synes, at det er forfærdeligt, at det i den grad bliver slået hen.”

 

På hendes skole kommer volden dog specielt fra denne elev. I indvandrertætte skoler i Berlin og andre byer er volden derimod en del af dagligdagen.

 

https://www.bild.de/bild-plus/regional/berlin/grundschule/in-berlin-mit-wachschutz-54962556,jsRedirectFrom=conversionToLogin.bild.html#remId=1569820836871073847

 

https://www.bild.de/bild-plus/news/inland/gewalt/durch-siebenjaehrigen-an-grundschule-gegen-lehrerin-55123122.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…