Flygtninge og asylansøgere trækker os rundt ved næsen med pas-svindel og ferie i de lande, de er flygtet fra

Asylansøgere misbruger europæernes hjælpsomhed Arkivfoto/skærmprint fra You Tube

For nylig blev en iransk familie snuppet i den schweiziske paskontrol. Den var i gang med et svindelnummer, som er udbredt i de europæiske lande, hvor myndighederne ofte er alt for naive og slappe.

 

Schweizerne er dog ikke sådan at løbe om hjørnerne med.

 

Den iranske familie fremviste iranske pas. Men ved gennemsøgning af taskerne fandt kontrollørerne tyske pas.

 

Iranerne var flygtninge i Tyskland. De ville rejse på besøg i Iran, hvilket de tyske myndigheder ikke tillader. Familien skulle jo forestille at være i livsfare i det land, som de er flygtet fra.

 

Så iranerne kunne ikke rejse direkte til Teheran på deres tyske pas. I stedet lavede de det nummer at rejse til Schweiz på det tyske pas. Derefter ville de bruge deres iranske pas til at rejse videre til Iran.

 

Men dette svindelnummer satte de schweiziske paskontrollører altså en stopper for.

 

Danmark lader sig snyde

De schweiziske myndigheder er selv meget kontante, når de opdager, at flygtninge i deres land rejser tilbage til det land, de angiveligt er flygtet fra.

 

Man tager simpelt hen deres asylstatus fra dem. Alene i 2017 gjorde de schweiziske myndigheder dette 231 gange. Kontant afregning.

 

Men det er der ellers ikke meget af i de europæiske lande. Flygtninge rejser i lange baner tilbage til hjemlandet på ferie, på familiebesøg osv. Det er stærkt provokerende.

 

De mange gange, hvor Schweiz har straffet denne trafik, siger jo en del om problemets omfang.

Læs også
Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

 

Også i Danmark foretager flygtninge den slags hjemrejser.

 

Der er sågar flere eksempler på, at Udlændingestyrelsen har frataget flygtninge deres opholdstilladelse, fordi de rejste tilbage til hjemlandet – hvorefter Flygtningenævnet har omstødt afgørelsen, så de kunne blive i Danmark.

 

Flygtningenævnet har det sidste ord. Og her har man altså tilladt, at flygtninge rejste på besøg i hjemlandet, uden at det fik konsekvenser for deres opholdstilladelse.

 

Østrig: Slut med ferierejser

Slapheden og naiviteten i lande som Danmark og Tyskland står i kontrast til den konsekvente holdning, man kan finde i et land som Schweiz.

 

Nu slutter Østrig sig til den stramme linje.

 

Læs også
For første gang siger en politisk leder direkte: ”Flygtninge får mere end pensionister – det skal laves om”

Den ny østrigske regering er ved at udarbejde en række betydelige skærpelser af udlændingelovgivningen. Et af de centrale punkter lyder:

 

Hvis flygtningene rejser tilbage til deres hjemland, ”indleder myndighederne en procedure med henblik på fratagelse af asylstatus, og denne skal afsluttes hurtigt”. Slut med ferierejser og familiebesøg i hjemlandet.

 

Omfattende svindel med pas

Der findes også andre store svindelnumre blandt flygtninge og asylansøgere. Således er den en omfattende handel med pas.

 

Folk, der har fået asyl, udbyder deres flygtningepas til salg. Folk, der gerne vil have asyl, kan så købe disse pas, så de uden problemer kan rejse ind i det land, de ønsker at komme til.

 

Det er dog en fordel, hvis passets nye ejer har en vis lighed med den oprindelige ejer.

 

Passene udbydes i stort omfang til salg via de sociale medier. Ofte er det kædet sammen med tilbud om, hvordan menneskesmuglere kan hjælpe med rejsen.

Læs også
Man prøver at sælge et skønmaleri til befolkningen om, hvor godt det går med at få flygtninge i arbejde

 

Fra den tyske regering lyder det: ”Dette fænomen er kendt i talrige europæiske lande.” Og det foregår i stærkt stigende omfang.

 

Her er ikke tale om forfalskede papirer. Der er tale om ægte papirer, der bliver brugt til at skaffe personer en falsk identitet.

 

Også over for denne slags svindel reagerer de europæiske lande svagt og eftergivende. I Tyskland mister man for eksempel ikke automatisk sin opholdstilladelse eller asylret, hvis man bliver taget i den slags.

 

Flygtninge og asylansøgere trækker os rundt ved næsen med pas-svindel og ferie i de lande, de er flygtet fra.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article175541593/Migration-So-funktioniert-der-Missbrauch-mit-Fluechtlingspaessen.html

 

https://www.b.dk/nationalt/naevn-flygtninge-maa-holde-ferie-i-hjemlandet

Læs også
Iraner slap for udvisning til hjemlandet, fordi det ville være farligt for ham – kort efter sendte han glade feriehilsner fra … Iran

 

http://www.oe24.at/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…