Her kan Danmark lære noget: Stramninger i familiesammenføringer får flere syrere til at vende hjem

Modelfoto

Da Angela Merkel i 2015-16 åbnede Tysklands grænser, strømmede det ind med hundrede tusindvis af syrere.

 

En meget stor del af dem fik såkaldt midlertidig beskyttelse. Det giver man typisk, hvis mennesker opfattes som krigsflygtninge, men ikke som personligt forfulgte.

 

De fleste syriske flygtninge i Danmark har også midlertidig beskyttelse. Det vil sige, at de skal hjem igen, når forholdene i hjemlandet er sikre nok til det.

 

Dansk Folkeparti har krævet, at man gør en langt mere aktiv indsats for at sende disse syrere på midlertidig beskyttelse tilbage til hjemlandet, så snart forholdene dernede tillader det.

 

Dette krav blev fremført i de store forhandlinger med regeringen omkring nytårstid. Disse forhandlinger brød dog sammen. Derfor er der ikke rigtig sket noget i sagen herhjemme.

 

Men det er der til gengæld i Tyskland.

 

Flygter den modsatte vej

I stigende tal rejser syriske flygtninge i Tyskland nu tilbage til hjemlandet. Medier taler om en ”omvendt flugt” – nu flygter de fra Tyskland! Det har en ganske bestemt grund.

 

Programmet ”Panorama” på den store tyske TV-station ARD har beskæftiget sig med den nye udvikling. Også andre tyske medier har taget sagen op.

 

På de sociale medier kan man se syrere diskutere, om man skal ’flygte’ tilbage til hjemlandet.

 

En menneskesmugler siger ligefrem til ”Panorama”, at han efterhånden henter flere syriske flygtninge fra Europa til Syrien end den modsatte vej.

Læs også
Dansk Folkeparti opruster: Udvalg, der skal skærpe partiets nationalkonservative profil med Martin Henriksen som formand

 

Der er ikke særlig sikre tal for, hvor mange syrere der rejser tilbage. Men der synes at være belæg for, at det faktisk er en hel del.

 

Nogle af disse syrere rejser endda illegalt ind i Tyrkiet for at komme hjem. De har ikke fået nogen tilladelse til at gøre det.

 

Hvorfor gør de det?

 

Loft over familiesammenføringer

De havde regnet med at hente deres familie til Tyskland gennem familiesammenføring. Men nu er der sat politisk spørgsmålstegn ved familiesammenføringer for flygtninge, der er på midlertidig beskyttelse.

 

Først udsatte den tidligere tyske regering disse familiesammenføringer på ubestemt tid. Og nu indfører den nye regering et loft over antallet af familiesammenføringer for folk på midlertidig beskyttelse.

 

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

Dette loft ligger på 1.000 personer om måneden. Omregner man det til befolkningstallet i Danmark, svarer det til blot omkring 60 personer om måneden.

 

De fleste syrere havde satset på, at de kunne hente deres familie til Tyskland. Med det nye loft er det blevet meget usikkert.

 

Generelt er Merkel-regeringen bestemt ikke nogen ’strammer-regering’. Men når det gælder familiesammenføringer, ser der ud til at ske noget.

 

Mange syrere kan åbenbart godt vende hjem

Dansk Folkeparti har herhjemme opfordret regeringen til at indføre et loft over familiesammenføringer i stil med det tyske.

 

Samtidig har partiet altså presset på for, at syrere begynder at vende hjem til de områder, hvor de ikke er krigstruede.

 

Nu peger den tyske udvikling på, at der er en sammenhæng mellem de to ting: Et loft over familiesammenføringer vil få væsentligt flere syrere til at vende hjem.

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

 

Desuden viser ”den omvendte flugt” fra Tyskland til Syrien, at ganske mange syrere rent faktisk kan vende tilbage til deres land. Der er betydelige dele af Syrien, hvor krigen ikke længere raser.

 

For Dansk Folkeparti er der således flere stærke grunde til at trække på de tyske erfaringer i den hjemlige debat om familiesammenføringer og hjemsendelser.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article175377097/Umgekehrte-Flucht-Kein-Familiennachzug-Syrer-verlassen-Deutschland.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…