12. marts kan du se din årsopgørelse fra SKAT

Fra 12. marts kan borgerne i Danmark få overblik over deres skatteregnskab for 2017, når Skat er klar med årsopgørelsen.Det oplyser i Skat i en pressemeddelelse.- Danmark har et af verdens mest automatiserede og digitaliserede skattesystemer over for borgere såvel som virksomheder, siger Ineke Petersen, kontorchef i Skat, i en pressemeddelelse.- Selv om det måske ikke er noget, vi går og lægger mærke til i vores hverdag, så bliver det tydeligt, når Skat 12. marts åbner for adgangen til årsopgørelsen, tilføjer hun.

Begivenheden har tidligere trukket så mange brugere til, at Skats hjemmeside har været gået ned. De senere år har Skat dog indført et køsystem til at håndtere den store interesse, så hjemmesiden kan følge med efterspørgslen.

I alt kan 4,6 millioner borgere få adgang til årsopgørelsen fra 12. marts.

I januar modtager Skat oplysninger fra for eksempel arbejdsgivere og banker. I februar laves skatteberegningerne.

Hvis der er betalt for meget, udbetales overskydende skat fra 10. april. Hvis der skal penge den anden vej, er 2. juli frist for indbetaling af restskat.

Hvis man har rettelser til årsopgørelsen, er 1. maj sidste frist for at rette i oplysningerne, mens 1. juli er deadline for at udfylde den udvidede selvangivelse for blandt andet erhvervsdrivende.

– Langt de fleste borgere vil opleve, at de ikke behøver at foretage sig noget. Skat har i de flestes tilfælde alle nødvendige oplysninger, siger Ineke Petersen.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…