Med timelang brandtale fastslog favoritten Fillon, at han ikke lader sig slå ud af “Penelopegate”

Euronews / You Tube

Alle bekymringer for, om Francois Fillon, den gaullistiske favorit til præsidentposten, ville lade sig slå ud af afsløringerne i det politiske ugeblad “Le Canard Enchainé”af hemmelige  lønninger til hustruen Penelope Fillon blev fejet af bordet med en timelang brandtale søndag eftermiddag over for 11.000 begejstrede tilhørere i det største auditorium i den pariske musikby La Vilette.

 

Enhver teori om, at Francois Villon ville opgive sit kandidatur, hvis hans ære blev anfægtet af det såkaldte “Penelopegate”, blev jordet.

 

Min kone har altid stået trofast ved min side, jeg elsker hende, og vi har intet at skjule, lød hans patetiske erklæring.

 

Hvis man vil angribe mig, skal man gøre det op i mit åbne ansigt, men man skal holde min kone ude af politiske angreb. Selv er jeg tykhudet nok til at tåle at stå for skud.

 

Også når det drejer sig om et komplot, hvor man rent tilfældigt tre måneder før præsidentvalget prøver at kaste mig for glubske ulve.

 

Jeg tilgiver aldrig dem, der stod bag komplottet, men jeg takker både Alain Juppé og Nicolas Sarkozy, der har tilkendegivet deres støtte efter forsøget på at vælte mit kandidatur.

 

Jeg vakler ikke, forsikrede Fillon og afbrudt af hyppige klapsalver og begejstrede tilråb beviste han, at der var alvor bag forsikringen.

 

Jeg vil bringe orden i kaos, sagde han. Det franske skolesystem skal reformeres for socialisterne har gjort det til offer for ideologi i stedet for lærdom.

 

Den bedste sociale politik er at skabe arbejdspladser, og jeg påtager mig at afskaffe arbejdsløshed, selv om det er et dristigt løfte.

 

Jeg vil stoppe enhver immigration, som ikke indebærer integration. Det er ikke nye boere i vort franske samfund, som skal diktere vore love. Jeg vil have skarp kontrol med islam og organisationer som det islamiske broderskab. Og islamer skal som kristne og jøder godtage den lovfæstede verdslighed i republikken og ikke forvandle deres religion til politisk propaganda.Respekt for loven og republikken er fundamental.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Jeg går ind for et Frit Frankrig, som udelukker islamisk totalisme og terrorismens mareridt. Frankrig har sine værdier, og dem vil jeg forsvare. Ligesom jeg vil forsvare europæisk kultur og samarbejdet i EU, men med nyforhandling af Schengen-aftalen.

 

Hvordan de mange programerklæringer vil stille Fillon over for konkurrenter i den kommende valgkamp må tiden vise.

 

Men hans faste holdning over for islam og islamisme sikrer ham i alt fald en atærk position  over for Emmanuel Macron, som har erklæret fuld støtte til Angela Merkels frie indvandring af muslimer til Tyskland.

 

Og Marine Le Pen  skal nok afholde sig fra at genoplive debatten om den økonomiske støtte til Penelope Fillon, for ingen har så åbenlyst som Front Nationals topfigurer udnyttet den øvrigt fuldt lovlige ansættelse af familiemedlemmer.

 

Forsidefoto hentet fra denne video fra Euronews:

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…