En af Danmarks mest berygtede forbrydere og samfundsnassere, den 57-årige sigøjnerboss Gimi Leakovic, er nu løsladt efter have afsonet sin seneste fængsselsstraf på halvandet års fængsel for at have truet en anden sigøjnerfamilie på livet med en skarpladt pistol.
Ud over dommen på halvandet års fængsel blev Gimi Levakovic, der er kroatisk statsborger, også udvist til Kroatien. Udvisningen blev senere annulleret af Østre Landsretsret og annulleringen derpå stadfæstet af Højesteret.
Højesteret begrundede sin afgørelse med, at det af hensyn til Gimi Levakovics familie ville være umenneskeligt at udvise ham og henviste i den forbindelse til reglerne i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.
Der til er kun at sige, at Gimi Levakovics familie består af hans moder samt to mindreårige børn, som han har forældremyndigheden over, men som er tvangsfjernet. Hans fraskilte hustru er ifølge Ekstra Bladet narkoman.
Desuden har han en voksen søn, som er fulgt i faderens fodspor og render ind og ud af de danske fængsler samt en halvvoksen datter.
Et strafferegister så langt som et ondt år
For de danske skatteydere har Gimi Levakovic og hans familie været en dyr fornøjelse, som har kostet årlige millionbeløb i form af dræn i de sociale kasser og institutionsiophold samt udgifter til retssager, forsvarsadvokater og fængselsophold.
Der til kommer al den skade, som familien gennem sin kriminalitet har påført danske borgere.
Således har Gimi Levakovic aldrig haft et arbejde, men har til gengæld et strafferegister så langt som et ondt år bag sig med 28 domme, siden han fyldte 18 år.
Der er blandt andet tale om vold og trusler, tyveri og bedrageri samt en lang række færdselsforseelser.
Men Højesteret stadfæstede altså af menneskelige grunde, at han ikke kunne udvises.
Til gengæld kan en dansk gift mor udvises
Medens Højesteret således mente, at det ville være umenneskeligt at udvise storgangsteren og samfundsnasseren Gimi Levakovic, viste Højesteret ingen nåde og barmhjertighed, da det gjaldt den lovlydige ukrainske statsborger, Luliia Bendtsen.
Som navnet antyder, er hun dansk gift, men skulle udvises. Kort før jul fik hun sammen med sin mand, 27-årige Max Bendtsen, den besked, at Højesteret havde besluttet, at hun skulle udvises til Ukraine og dermed forlade sin mand og parrets halvandet år gamle datter.
Årsagen er, at Max efter en trafikulykke er på kontanthjælp. Han var ifølge TV 2 Nyhederne dengang blevet tilbudt førtidspension, men havde afslået, da han mente, at det var for tidligt at forlade arbejdsmarkedet i en alder af de 20 år, som han var dengang. Han har i dag et flexjob på 19 timer om ugen.
Parret mødte hinanden i 2012, hvor Luliia var i Danmark i forbindelse med sin uddannelse til maskiningeniør.
Fik medhold i byretten og landsretten
Da parret i første omgang fik den besked fra Udlændingestyrelsen, at Luliia skulle udvises, ankede de afgørelsen til byretten, som omstødte udlændingestyrelsens afgørelse. Den afgørelse ankede Udlændingestyrelsen herefter til Østre Landsret.
Også her fik Luliia og Max medhold. Luliia, som har lært sig både dansk og kender det danske samfund, skulle ikke udvises.
Men Udlændingestyrelsen fortsatte stædigt deres udvisningssag og ankede Landsrettens dom til Højesteret, som efter at have fastslået, at Gimi Levakovic ikke kunne udvises af humanitære grunde til gengæld afgjorde, at det den lovlydige og dansk gifte mor til en datter på halvandet år skal forlade Danmark.
Blev reddet på målstregen
Nu er Luliia og Max imidlertid blevet reddet på målstregen. Grunden til udvisningen af Luliia var, at parret ikke tjente penge nok. Havde Max dengang taget imod tilbuddet om førtidspension, havde der ikke været problemer
Den sag er nu løst.
Galleriejer Jens Faurschou er en af de mange, som er oprørte over udvisningen.
Det problem har Jens Faurschou nu løst. Ifølge TV 2 Lorry har han tilbudt Luliia en stilling, som vil indbringe hende lidt over 400.000 danske kroner om året.
Galleriejeren kontaktede parrets advokat med tilbud om hjælp, og fik at vide, at med en ansættelseskontrakt i og en årlig løn på lidt over de nævnte 400.000 koner kunne Luliia få lov til at blive i Danmark.
”Jeg tænkte ikke så meget over lønnens størrelse. Jeg kunne hjælpe, og så gjorde jeg det,” siger Janes Farurschou til TV 2 Lorry.
Han har nu sat sin advokat i gang med de papirer, der skal til for at få Luliia, der er uddannet maskiningeniør, ansat.
Gimi Levakovic fik lov til at blive af Højesteret, som til gengæld udviste Luliia Bendtsen.
Det er ikke blot vanvid. Det er rablende vanvid.
Du kan læse mere om Luliia og Max’s sag her: