Romaer i hundredevis slår sig ned ved danske jernbanestationer – det koster de danske skatteydere dyrt

Sigøjnere sidste sommer i Sverige / You Tube

De var her sidste sommer. Romaerne eller sigøjnerne. De slår telte op i grønne områder tæt på byer. De smider affald og besøger i naturer til stor gene for andre mennesker.

 

Der er hvert år kommet flere end det forudgående år. Og noget tyder på, at antallet igen i år vil vokse.

 

Banedanmark har netop ryddet en større lejr for romaer og andre hjemløse på det gamle godsbaneterræn nord for Bispebjerg Station i København.

 

Og det havde været en særdeles uhumsk oplevelse for de folk, Banedanmark havde sat på opgaven.

 

”Det mindede mest af alt om en efterladt Roskilde Festival – vel at mærke uden toiletforhold, så det var meget uhumsk,” fortæller stationsansvarlig hos Banedanmark, Tommas Brogaard, til avisen.dk, som oplyser, at der skulle hele fire lastvognslæs til, inden lejren var ryddet.

 

Romalejre et stigende problem for Banedanmark

Selvom det ikke er hver dag, så må Banedanmarks folk i stigende gå aktion og rydde store romalejre, oplyser Tommas Brogaard:

 

”Vores omkostninger til oprydning af hjemløselejre stiger hvert år. Vi har specielt fire steder, hvor lejrene skyder op igen og igen. Det er ved Sydhavn Station, Danshøj Station, Østerport og så Lersøparken ved Bispebjerg Station.”

 

En mindre rydning kan ifølge lokalavisen.dk koste alt fra et par tusinde kroner og opefter, medens de større opgaver kan løbe op i 50.000 kroner per gang,

 

”Og det bliver til mange penge på budgettet, for lejrene skal ryddes flere gange om året. Der går nemlig ikke lang tid fra, at rengøringsholdet har været forbi, til en ny lejr er opstået,” fortæller Tommas Brogaard.”

 

Madrester, ekskrementer og rotter

Læs også
Utrygheden er steget på Indre Nørrebro og på Vesterbro

Bortset fra, at Banedanmark naturligvis ikke er interesserede i, at deres terræn ligner forladte Roskildelejre, ligger romaernes og de hjemløses lejre også tæt op af banelegemerne med fare for personpåkørsel af tog.

 

Samtidig udgør de alvorlig en sundhedsfare på grund af madrester og afføring, som tiltrækker rotter.

 

”Vi ser tit, at lejrene etableres tæt op ad vores spor. Det er meget farligt at have folk gående til og fra på alle tider af døgnet, da det kan føre til personpåkørsler, hvilket er det sidste, vi ønsker, siger Tommas Brogaard til lokalavisen.dk og fortsætter:

 

”Hvad angår hygiejne, så giver lejrene store udfordringer. Der efterlades mad og samtidig er der jo ingen toiletforhold, så der ligger afføring rundt omkring, som tiltrækker rotter.”

 

Brugte flere dage på at rydde en teltlejr midt i København

Sidste sommer måtte folk fra Københavns Kommune bruge flere dage på at rydde en romalejr på 13 – 14 telte, der var opstået ved Ryparkens Station på Østerbro.

 

Det tog kommunens folk, der var iført specialdragter, flere dage at få fjernet madrasser, møbler, læssevis af grillbakker, for slet ikke at tale om en større mængder afføring og andre uhumskheder.

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sigøjnerne havde brugt kratområdet ved stationen som toilet med det resultat, at kommunens folk måtte bruge motorsave for at kunne rydde helt op og fjerne afføring, ligesom der gik flere dage, inden stanken var væk fra området.

Læs også
Politi afslører kæmpemæssigt netværk af romaer – har stået bag titusindvis af indbrud begået af unge piger

 

Problemerne med romaerne er, at de ikke kan afvises ved grænsen, da hovedparten af dem er rumænske statsborgere og derfor omfattet af EU-reglerne om borgernes og arbejdskraftens frie bevægelighed.

 

Her er en række fotos fra romalejrene:

 

http://lokalavisen.dk/her-ryddes-kaempe-romalejr-det-mindede-om-roskilde-festival—vel-at-maerke-uden-toiletforhold-/20170327/artikler/170329559/1051

 

https://denkorteavis.dk/2016/kommunen-fjerner-sigojnerlejr-fyldt-med-afforing-borgerne-betaler

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…