Tommy og Annika har igen slået sig ned i Smedager

Foto fra Facebook for storkende.dk

Tekst fra storkene.dk:

 

Kun et sted i det danske kongerige kan man støde på vejskilte med teksten ”Giv agt, STORKE på vejen”.  Og det er i Aabenraa Kommune!

 

Her er der nemlig nu 2 beboede storkereder. Og da storkene har det med at gå meget tæt på vejen, både når de søger føde og samler redemateriale, så er kommunen nu gået med til at opstille vejskilte omkring både Bolderslev og Smedager i Sønderjylland. Og det er noget der vækker glæde hos Jess Frederiksen fra Storkene.dk.

 

”De lokale i Bolderslev har fortalt os, at storken der bor i reden på smedjen, meget ofte går ved eller endda på vejen, der løber gennem byen. Og med den fart bilerne kører, når de passerer igennem byen, kan det meget hurtigt være slut med storke i Bolderslev, hvor der ikke har ynglet storke siden 1991. Det ville være meget trist, at skulle hente en trafikdræbt stork, når nu den endelig er kommet tilbage til byen” siger Jess Frederiksen.

 

Snart storkeæg i Smedager

Aabenraa Kommune har siden 2014 opsat ”storke advarselsskilte” omkring storkelandsbyen Smedager. Men i Bolderslev har det vist sig endnu mere vigtigt, da storkereden er lige ved en befærdet vej.

 

”Aabenraa Kommune er naturligvis ikke interesseret i at miste storke i trafikken og var derfor meget hurtig ude med hjælp til kommunens storke” siger en tilfreds Jess Frederiksen.

 

Advarselsskiltene opsættes indenfor den nærmeste fremtid.

 

Storken i Bolderslev er dog endnu alene, men det er både håbet og forventningen, at storken indenfor de kommende 10 dage har en mage.

 

Storkereden i Smedager er siden igår beboet af det gamle storkepar Tommy og Annika. Og her er der formentlig snart æg i reden.

 

http://storkene.dk/default.asp?komp=visnyhed&id=408

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

 

https://www.facebook.com/Storkenedk-692405140797521/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…